Jégkorong: Rookie Cup-nyitány szép sikerrel és drámai vereséggel

Vágólapra másolva!
2017.03.31. 22:31
Címkék
A Fehérvár győzelemmel, a DVTK Jegesmedvék viszont drámai vereséggel kezdte meg szereplését az U16-os European Rookie Cup jégkorongtornán.

T. Z. Miskolcon és az ausztriai Villachban megkezdődtek a Rookie Cup küzdelmei a székesfehérvári fináléba jutásért. Két négyes csoportban küzdenek a csapatok a továbblépést érő első helyért.T. Z. Miskolcon és az ausztriai Villachban megkezdődtek a Rookie Cup küzdelmei a székesfehérvári fináléba jutásért. Két négyes csoportban küzdenek a csapatok a továbblépést érő első helyért.

A 2. számú kvartettben a DVTK Jegesmedvék hazai jégen szerepel, a három rivális az osztrák EAC Junior Capitals, a szlovén Slavija Junior, valamint a német Rittner Buam.
A miskolciak az első találkozójukat pénteken vívták, és bár nem kellett volna sok ahhoz, hogy győzelemnek örüljön a Jégcsarnok mintegy száz fős közönsége, végül a szerencse az EAC Junior Capitals mellé szegődött. Fordulatos, izgalmas találkozó után ugyanis a rendes játékidőben 3-3-as döntetlen állt az eredményjelzőn, és jöhetett a hosszabbítás, amelyben az osztrákok bevették a mieink kapuját, s azzal 4-3-ra győztek.

A drámai végjátékot követően a Jegesmedvék vezetőedzőjét, Urbán Pétert kérdeztük:
„Szerintem jól beleálltunk a mérkőzésbe, a második harmadban sikerült megfordítani az állást, és akkor mindenki elhitte, hogy akár le is győzhetjük az osztrák főváros csapatát. Szerencsétlen jelenet volt, amikor az utolsó harmadban a játékvezetőt eltalálta a korong, amiatt állt a játék, és maradék tizenhét percre úgy jöttünk vissza, hogy kis zavar támadt a fejekben. A rendes játékidőben négy olyan tiszta gólhelyzetünk is volt, amelyikből legalább egyet, de inkább hármat értékesíteni kellett volna. Természetesen nincs semmi baj, megdicsértem a srácokat az öltözőben, megyünk tovább. A cél az volt, hogy hiányérzet nélkül tudjunk lejönni a jégről.”

Príma fehérvári bemutatkozás Forrás: ERC/Facebook
Príma fehérvári bemutatkozás Forrás: ERC/Facebook

Príma fehérvári bemutatkozás  •  Forrás: ERC/Facebook

Kicsit messzebb, egészen pontosan az ausztriai Villachban a Fehérvár is megkezdte szereplését az ERC harmadik csoportjában. A magyar csapatban senki nem titkolta, hogy a végcél a csoportgyőzelem, már csak azért is, mert ebben az esetben a fehérváriak hazai jégen szerepelhetnének az áprilisi négyes döntőben.

Ennek megfelelően a bemutatkozás nem is sikerülhetett volna prímábban, a Fehérvár ugyanis gyors és attraktív hokit bemutatva 6-0-ra kiütötte a házigazda Villachot.

A mérkőzést követően a Fehérvár vezetőedzője, a korábbi magyar válogatott hátvéd, Ratislav Ondrejcik honlapunk megkeresésére így értékelt:
„Azt gondolom, egészen jó mérkőzést játszottunk. Pedig nem kezdtünk annyira jól, az elején még kicsit lemaradtunk az ellenfelünkről, de szép lassan felvettük a tempót. Nagyon technikás csapattal találkoztunk, viszont fizikálisan kicsit gyengébbek voltak, amit ki is tudtunk használni. Mindenki láthatta, hogy mi voltunk a jobbak. A fiuknak elmondtam, hogy lépésről lépésre kell haladnunk, és ami tegnap történt, azt el kell felejtenünk. Holnap már a München ellen játszunk, és nem hibázhatunk, hiszen egyetlen célunk van, a csoportgyőzelem.”

Szombaton a Fehérvár a München ellen lép jégre, a DVTK Jegesmedvék pedig a Slavija Junior ellen próbál javítani.

Egyéb korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik