Úszás: Sajnálom, hogy nem Hosszú ellen fogok versenyezni – Eric, az angolna

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.24. 11:57
Bár a FINA úszó világkupa 4., budapesti állomása önmagában is igazi sztárparádét ígér, a szervezők két extra versenyszámmal is szórakoztatják a Duna Arénába kilátogató nézőket. Budapestre érkezik Eric Moussambani, aki a sydneyi olimpián vált világhírűvé 1:52.72 másodperc alatt „leúszott” 100 méterével. Hazája, Egyenlítői-Guinea szövetségi kapitánya, valamint az úszósport jószolgálati nagykövete a Borsnak adott exkluzív interjújában elmondta, sajnálja, hogy nem versenyezhet Hosszú Katinka ellen.

„Nagyon várom már, hiszen Magyarország legjobb sportolói ellen úszhatok majd – mondta az Eric, az angolna néven híressé vált úszó. – Annyit azért mondhatok, hogy mivel én vagyok az egyetlen úszó a mezőnyben, olimpiai bajnokok ide, világbajnokok oda, mindenképp nyerni szeretnék – ha már ugye Sydneyben is első lettem a futamomban...” „Nagyon várom már, hiszen Magyarország legjobb sportolói ellen úszhatok majd – mondta az Eric, az angolna néven híressé vált úszó. – Annyit azért mondhatok, hogy mivel én vagyok az egyetlen úszó a mezőnyben, olimpiai bajnokok ide, világbajnokok oda, mindenképp nyerni szeretnék – ha már ugye Sydneyben is első lettem a futamomban...”

„Nagyon örülök neki, hogy Hosszú Katinka is ott lesz a Duna Arénában. Kicsit sajnálom is, hogy nem ő ellene fogok versenyezni, de neki ugye más feladatai lesznek a világkupán. Sydneyben egyébként még a magyar vízilabdacsapatot is láttam játszani. Nagyon jók voltak – és félelmetesen gyorsan úsztak...”

A teljes interjút itt olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik