Tokió 2020: Brazília lesz az amerikai röpisek ellenfele a döntőben

Vágólapra másolva!
2021.08.06. 15:23
Elsőként az Egyesült Államok jutott a női röplabdatorna döntőjébe a tokiói olimpián, miután meglepően simán legyőzték a világ- és Európa-bajnok szerb válogatottat. A másik elődöntőben Brazília és Dél-Korea csapott össze, és a dél-amerikaiak könnyedén győztek az ázsiaiak ellen.

A mérkőzésen a legutóbbi két Európa-bajnokságot és a 2018-as világbajnokságot is megnyerő, Rióban ezüstérmes szerb válogatott számított esélyesebbnek, annak ellenére, hogy a csoportmérkőzések során vereséget szenvedtek a braziloktól.

Ugyan Karch Király csapata – amely a magyar származású, háromszoros olimpiai bajnok irányításával 2014-ben világbajnok volt – megnyerte a másik csoportot, ők sem maradtak veretlenek, mert elég simán kikaptak az oroszoktól, és a törökökkel szemben is elhullajtottak egy pontot. A meccset azonban nagyon jól kezdték és az első két pontot leszámítva végig domináltak a játszmában. A második szettben aztán kifejezetten önbizalomtól duzzadóan játszottak, és csak 15 pontot engedélyeztek a világbajnoknak.

A harmadik játszmában is végig ők vezettek, de ezúttal nem tudtak annyira ellépni. A végjátékhoz közeledve ugyan egyszer elléptek öt ponttal is, de aztán a szerbek visszajöttek egyre. Így is két meccslabdája volt az amerikaiaknak, amelyből az elsőt még hárították déli szomszédjaink, a másodikat azonban már kihasználták, így szertefoszlatták a a szerb álmokat, hogy a vb és az Eb után az olimpiát is megnyerjék.

A másik elődöntőben, a dél-amerikaiak a papírformának megfelelően, sőt, még annál is könnyebben, szettenként mindössze 16 pontot engedélyezve ellenfelüknek, győzték le Dél-Koreát, s vívták ki a fináléba kerülést.

TOKIÓ 2020
NŐI RÖPLABDA, ELŐDÖNTŐ
Egyesült Államok–Szerbia 3:0 (19, 15, 23)
Brazília–Dél-Korea 3:0 (16, 16, 16)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik