SZ. M. 2021.07.23 15:17 Frissítve: 2021.07.23 16:49

Tokió 2020: a kapitány keresi a hongkongiak gyenge pontját

Az olimpia első versenynapján asztaliteniszben férfi (Majoros Bence) és női egyesben (Madarász Dóra), valamint vegyes párosban (Szudi Ádám, Pergel Szandra) leszünk érdekeltek, egyértelműen az utóbbi egység feladata a legnehezebb.

Mivel a Szudi, Pergel egység győzött már le tajvani világbajnok párost, talán most is bízhatunk a csodában (Fotó: Tumbász Hédi)

Asztaliteniszezőink magyar idő szerint szombat hajnalban kezdik meg szereplésüket Tokióban, ráadásul először mindjárt az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt egységünk, a tizenegyediknek rangsorolt Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes páros áll asztalhoz. Figyelembe véve, hogy ázsiai, hongkongi ellenfelet kaptak a mieink, akár bosszankodhatnánk a balszerencse miatt, viszont a kínaiakat és a japánokat is sikerült elkerülni, a negyedik helyen kiemelt Vont Csün-ting, Tu Hoj-kem duó így már nem is tűnik annyira peches sorsolásnak. Persze ettől függetlenül nem a magyar kettős a találkozó esélyese, de mivel a Szudi, Pergel egység győzött már le tajvani világbajnok párost, talán most is bízhatunk a csodában.

A lehetőségekhez képest sikerült belaknunk az olimpiai falut és az asztalitenisz-termet – mondta női válogatottunk szövetségi kapitánya, Bátorfi Zoltán. – Néha még akadnak alvási problémák, de nagyjából ezen a téren is rendben vagyunk, már nagyon várjuk a rajtot. Ami a verseny helyszínét illeti, alapvetően jó, bár kicsit meleg van benn, de talán szombatra ez is javul. A rajtig hátralévő időben azon dolgozunk, hogy megtaláljuk a hongkongiak sebezhető pontját, ha egyáltalán van ilyen. Szudi és Pergel már nem egyszer bebizonyította, hogy remek párost alkot, az elmúlt napokban a helyszínen is sokat gyakoroltak, aminek remélhetőleg meglesz az eredménye.”

A vegyes páros mellett szombaton a férfi és a női egyes küzdelmei is elkezdődnek, magyar részről Majoros Bence és Madarász Dóra is asztalhoz áll. A 39. helyen kiemelt Majoros Bence ellenfele a 61.-nek rangsorolt algériai Largi Bouriah lesz, itt egyértelműen a 24 esztendős Majoros az esélyes, pláne, hogy a világranglistán még ennél is nagyobb (61. kontra 297.hely) köztük a különbség. A világranglista-66. Madarász Dórának nigériai ellenfél jutott, az 57 hellyel hátrább rangsorolt Offion Edem legyőzése a papírforma alapján nem okozhat gondot, már csak azért sem, mert Madarász mostanában remek formában versenyez – persze az olimpia mindig más, de talán nem annyira, hogy mindjárt az első találkozóján bajba kerüljön.

A magyarok szombati programja (magyar időszerint)
4.15: vegyes páros, nyolcaddöntő: Szudi Ádám, Pergel Szandra–Vong Csün-ting, Tu Hoj-kem (hongkongi)
13.15: női egyes, első forduló: Madarász Dóra–Offiong Edem (nigériai)
14.45: férfi egyes, első forduló: Majoros Bence–Largi Bouriah (algériai)

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Kovács Erika, Mirkó István, Nedelykov Tamás, Szűcs András, Tumbász Hédi 

2021.09.11 21:15:22

Tokió 2020 MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Úgy is mondhatom, van mire szerénynek lennünk.

2021.09.07 23:34:33

Tokió 2020 VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Sosem volt még ilyen erős és egységes a magyar paralimpiai csapat.

2021.09.05 16:03:25

Tokió 2020 VINCZE SZABOLCS (Tokió)

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke szerint a magyar versenyzők mindent kihoztak magukból.

2021.08.25 09:15:01

Tokió 2020 NAGY PÉTER, NÉMETH ANDREA, PAPP BÁLINT

A franciák az összesen megszerzett 33 érmükből 16-ot nem egyéni számban nyertek az olimpián.