Dopping: Jacobs szerint a briteknek magukkal kellene foglalkozniuk

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.08.13. 13:24
null
Az olasz atléta hatalmas szenzációt okozott Tokióban (Fotó: AFP)
A 100 méteres síkfutásban olimpiai bajnok Marcell Jacobs szerint a briteknek először saját házuk táján kellene szétnézniük, mielőtt igazságtalanul megvádolják őt.

 

„Néhány napja még hazugságokat terjesztettek rólam, most pedig kiderült, hogy egyik futójuk a váltóból doppingolt" – mondta a 24 éves sprinter pénteken a Rai 1 tévécsatornának.

Kiemelte, a doppingvádak nem érintették meg, és hozzátette, mindenkinek a saját dolgaival kellene törődnie, nem másokat besározni.

Jacobs szenzációt okozott Tokióban a klasszikus sprinttáv megnyerésével, majd tagja volt a 4x100-on szintén meglepetésre győztes váltónak is. Az olaszok éppen a briteket lehajrázva szerezték meg a győzelmet. Az atlétika tisztaságát felügyelő nemzetközi testület (AIU) csütörtökön jelentette be, hogy az ezüstérmes négyes egyik tagja, Chijindu Ujah doppingmintájában olyan tiltott anyagokat mutattak ki, amelyek hatása az anabolikus szteroidokéhoz hasonló. Amennyiben a B-próba megerősíti az eredményt, nemcsak a 27 éves Ujah eredményét törlik, hanem a brit váltótól is elvehetik a második helyet.

Jacobs, aki a 100 méteres síkfutás első olasz olimpiai bajnoka lett, csütörtökön bejelentette, hogy legközelebb csak jövőre versenyez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik