Wimbledon: Babos Tímeának bő egy óráig tartott a női egyes

Vágólapra másolva!
2021.06.29. 21:06
null
Babosnak ezúttal sem ment Wimbledonban (Fotó: AFP)
A női teniszezők világranglistáján 89. helyen álló orosz Anna Blinkova két szettben 69 perc alatt legyőzte a 116. helyen álló Babos Tímeát a wimbledoni tenisztorna női egyesének első fordulójában.

Babos Tímea a 2016-os US Open óta nem igazán találja a fonalat egyesben a Grand Slam-tornákon, azóta ugyanis a főtáblán lejátszott 21 mérkőzéséből mindössze ötször tudott nyerni, de a második körnél egyszer sem jutott tovább. Az orosz Anna Blinkova ellen tehát volt mit javítania az elmúlt öt év mérlegén – más kérdés, hogy végül nem sikerült...

Kétségtelenül nem segített Babosnak, hogy – Fucsovics Márton hétfői esetéhez hasonlóan – az ő meccse is órákat csúszott a Londonban kedden is szemerkélő eső miatt.

„Olyan vizes a pálya, hogy szanaszét csúszkálok” – mondta lényegét tekintve a nyolcadik játék után a padon pihenve, tán csak magának, amikor már brékhátrányban volt, és az orosz 5:2-re vezetett, Babos meg éppen a nedves pálya miatt hagyta kihasználatlanul első bréklabdáját.

Végül a nyolcadik játszmában Blinkova újfent elvette Babos adogatását, amivel 29 perc alatt 6:2-re zsebre vágta az első játszmát.

A második sem kezdődött jól Babos számára, mert rögtön az elején háromszor is fogadóelőnybe került, de egyszer sem tudta kihasználni azokat, aztán elvesztette saját szerváját, és miután ismét veszni hagyott egy bréklabdát, hamar 3:0-s hátrányba került. A folytatásban a többnyire mosolyogva és jókedvűen játszó Blinkovának két lehetősége is lett volna dupla brékelőnybe kerülni, de Babos ekkorra már úgy felhergelte magát, hogy két gyönyörű szervaröptével, majd egy ásszal öt játék után ismét hozni tudta a saját szerváját.

A brékhátrány eltüntetése viszont nem sikerült, sőt, 5:2-nél Blinkova fogadóként két meccslabdához jutott, és Babos kettős hibájának köszönhetően már az első sikerrel meg is csinálta. Az orosz így bejutott a második fordulóba, miközben a magyar immár a 2016 óta nem tudott meccset nyerni Wimbledonban a főtáblán.

ÖSSZEFOGLALÓ

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (35 016 000 font, füves pálya)
NŐI EGYES, 1. FORDULÓ (a 64 közé jutásért)
Blinkova (orosz)–Babos Tímea 6:2, 6:2

A nap további eredményei ide kattintva elérhetők.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik