Tenisz: Bulgáriával és Kazahsztánnal teljes a mezőny a United-kupán

Vágólapra másolva!
2022.11.23. 13:53
null
Grigor Dimitrov lehet a bolgár csapat egyik tagja (Fotó: Getty Images)
Bulgária és Kazahsztán csatlakozásával teljessé vált a mezőny Ausztráliában az újonnan életre hívott, vegyes csapatok számára kiírt tenisz United-kupán.

 

A december 29. és január 8. között sorra kerülő viadal szervezői szerdán közölték, hogy a kombinált világranglistás helyezések alapján a bolgárok és a kazahok vehetnek még részt a 15 millió dollár összdíjazású tornán. Előbbiek az A-csoportban a Sztafanosz Cicipasz vezette görögökkel és a belgákkal, míg utóbbiak a B-jelű trióban a világelső Iga Swiatekkel kiálló lengyelekkel és Svájccal csapnak össze.

A 18 csapat tagjai az egyes, illetve páros ranglistahelyezésük alapján kerülhettek a keretbe. A hat trió győztesei városonként rájátszást vívnak, s a három továbbjutó mellett a legjobb vesztes is folytathatja az elődöntőben.

Az új tornán az egyes párharcok két női, két férfi és egy vegyes páros meccsből állnak. A körmérkőzéses szakaszt Brisbane-ben, Perth-ben és Sydneyben rendezik, a nemzeti csapatokat négy-négy férfi és női játékos alkotja, akik ATP- és WTA-világranglista-pontokért is küzdenek. Az elődöntőkre és a fináléra Sydneyben kerül sor.

A népszerű Hopman-kupát 1989 és 2019 között rendezték Perth-ben, szintén vegyes csapatok részvételével. Ennek helyére került a naptárba az ATP Kupa, amely három kiírást élt meg. A tornán jelentős volt ugyan a pénzdíj, az indulók között ott voltak a legnevesebb férfi játékosok, viszont a közönséget mégsem vonzotta, és a pandémia során komoly logisztikai kihívásokat is jelentett a szervezőknek.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik