Davis-kupa: elvesztettük az első egyest a horvátok ellen

GYŐRI FERENC (TORINO)GYŐRI FERENC (TORINO)
Vágólapra másolva!
2021.11.28. 11:47
null
Marozsán Fábián elvesztette az első egyest Serdarusic (a képen) ellen (Fotó: facebook.com/huntennis)
A magyar válogatott elveszítette az első egyesét a Horvátország elleni párharcban, Nino Serdarusic biztosan verte Marozsán Fábiánt, így a mieink továbbjutására minimális esély maradt.

Ugyan eredetileg Piros Zsombor–Borna Gojo összecsapásra számítottunk a Davis-kupa világdöntőjének D-csoportjában lejátszandó magyar–horvát párharc első felvonásaként, ám az élet átírta a forgatókönyvet. Első számú játékosunk, Fucsovics Márton nem tudta vállalni a játékot, így Piros előrelépett, Marozsán Fábián meg lejátszhatta élete első egyes mérkőzését a Davis-kupában. Ellenfele azonban nem Gojo, hanem Nino Serdarusic volt, talán úgy ítélte meg Vedran Martic, a horvátok szövetségi kapitánya, hogy neki több esélye lehet a győzelemre ezen a napon.

Marozsán 4:3-as vezetéséig az első szettben mindenki könnyen hozta a szervagémjét, utána viszont Serdarusic három kettős hibával nehéz helyzetbe sodorta magát, igaz, bréklehetőségig így sem jutott el honfitársunk.

Marozsán (jobbra) kap tanácsot (Fotó: facebook.com/huntennis)
Marozsán (jobbra) kap tanácsot (Fotó: facebook.com/huntennis)

Aztán Marozsán nyitott semmi harminccal, ráadásul másodikra necceset adogatott a következő pontnál, viszont ekkor Serdarusic még hibázott. 15–30-nál Marozsán rontott, ásszal javította a hibáját, a másodiknál azonban fonákkal tévesztett, ami nem az erőssége. Serdarusic adogathatott a játszmáért, 40–0-nál Marozsánnak elsült a keze, a horvát meg hibázott, ám egy hosszú labdamenet végén a felgyorsuló tempóban a mi emberünk követett el hibát, így 6:4 arányban elment az első szett – boldogan zenélhetett a horvát rezesbanda a lelátón.

A második játszma hasonlóan kezdődött, mint az első, a játékosok különösebb nehézségek nélkül hozták a maguk köreit 3:3-ig. Akkor viszont 15–0-nál kétszer is rontott Marozsán, izgalmassá téve a partit, de szerencsére gyorsan a helyes medrébe került a gém. Csakhogy 40–30-nál Fábián eltörte a labdát, majd elképesztő pechhel az ő térfelére pattant a hálóról Serdarusic tenyerese, aki utána el is ütött mellette, így elúszni látszott a találkozó, és a magyar csoportelsőség nagyon halovány reménye is. Valóban így történt, Serdarusic megérdemelten nyerte meg a második játszmát is 6:4-re, nem hagyott lehetőséget Marozsán Fábiánnak, hogy meglepje őt. Következhetett Piros Zsombor az egyszeres Grand Slam-győztes Marin Cilic ellen, hogy ismét csodát tegyen.

DAVIS-KUPA, VILÁGDÖNTŐ (16 000 000 font, kemény pálya)
D-CSOPORT, 2. FORDULÓ

Horvátország–Magyarország 1–0 – állás az első egyes után

Nino Serdarusic–Marozsán Fábián 6:4, 6:4

KÉSŐBB
Marin Cilic–Piros Zsombor
Mate Pavic, Nikola Mektic–Marozsán Fábián, Nagy Péter

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik