Aus. Open: Fucsovics Márton szerb ellenféllel kezd

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.01.13. 07:41
null
Fucsovics Mártonra nem vár könnyű feladat az 1. fordulóban Melbourne-ben (Fotó: AFP)
Magyar idő szerint csütörtök hajnalban, Novak Djokovics vízumügye miatt a tervezettnél valamivel később elkészítették az Ausztrál nemzetközi teniszbajnokság (Australian Open) sorsolását: a férfiaknál Fucsovics Márton a szerb Dusan Lajoviccsal, a nőknél Bondár Anna a tizedik kiemelt orosz Anasztaszija Pavljucsenkovával, Udvardy Panna pedig a korábbi világelső Viktorija Azarenkával játszik az 1. fordulóban.

 

Továbbra is tisztázatlan, hogy Novak Djokovics elindulhat-e az év első Grand Slam-tornáján, a sorsolást mindenesetre úgy készítették el, hogy a címvédő neve is szerepel az ágrajzban – amennyiben Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter engedélyezi a részvételét a melbourne-i versenyen, úgy a világelső honfitársával, Miomir Kecmanoviccsal játszana az első körben.

Danyiil Medvegyevre a svájci Henri Laaksonen, Rafael Nadalra az amerikai Marcos Giron vár a nyitányon. Fucsovics Márton – aki jelenleg 38. az ATP világranglistáján – a tavaly általa kétszer is legyőzött szerb Dusan Lajovicsot (43.) kapta ellenfélül, továbbjutás esetén pedig a 31. kiemelt spanyol Carlos Alcarazzal vagy egy selejtezőből érkező riválissal játszhatna.

A nőknél a magyar indulóknak nem volt szerencséjük a sorsolásnál: Udvardy Pannára az Australian Open kétszeres győztese (2012, 2013), a korábbi világelső fehérorosz Viktorija Azarenka vár az 1. fordulóban, míg Bondár Anna a Roland Garros tavalyi döntőse, a 10. kiemelt orosz Anasztaszija Pavljucsenkova ellen kezdi meg a szereplését. A hölgyeknél a nyitó kör slágermeccsét a 2021-es US Open-bajnok Emma Raducanu vívja majd a 2017-es győztes Sloane Stephensszel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik