Aus. Open: döntőben a Kyrgios, Kokkinakis duó férfi párosban

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.01.27. 09:41
null
A Kyrgios, Kokkinakis kettős már a döntőre készülhet hazai közönség előtt (Fotó: AFP)
Bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság (Australian Open) férfipáros-versenyének döntőjébe a Thanasi Kokkinakis, Nick Kyrgios duó, miután két szettben, 7:6 (7–4), 6:4-re legyőzte a Marcel Granollers, Horacio Zeballos spanyol, argentin kettőst. A másik ágon a Kyrgiosékhoz hasonlóan ausztrál Matthew Ebden, Max Purcell páros jutott a fináléba.

 

FÉRFIAK. Kyrgios és Kokkinakis kettőse korábban indult már együtt Australian Openen, azonban a múlt év kivételével mindig az első körben búcsúztak – 2021-ben a másodikban. Ennek ellenére a 2022-es kiírásban eddig szárnyal a páros, hiszen búcsúztatták az első kiemelt horvát Nikola Mektic, Mate Pavic duót, és a harmadik helyen favorizált Marcel Granollers, Horacio Zeballos sem jelentett nekik akadályt.

Az első játszmában mindkét páros hozta a saját adogatását, így a rövidítésben dőlt el a szett sorsa, amelyben az ausztrálok jobban koncentráltak, így 7–4-es eredménnyel megnyerték a tie-breaket és az első felvonást is 7:6-ra. A második játszmában aztán már a második adogatás után brékelőnybe kerültek Kyrgiosék, de ezt 4:2-nél elveszítették. Így sem tudott azonban fordítani a Granollers, Zeballos duó, hiszen 5:4-nél elbukták a kezdésüket, így a szettet is 6:4-re.

A Kokkinakis, Kyrgios páros ellenfele a döntőben a tornán szintén fantasztikus teljesítményt nyújtó és a negyedik kiemelt Juan-Sebastian Cabal, Robert Farah kolumbiai kettőst búcsúztató Matthew Ebden, Max Purcell ausztrál duó lesz. Ebdenék az elődöntőben a második helyen favorizált Rajeev Ram, Joe Salisbury amerikai, brit párost búcsúztatták két szettben 6:3, 7:6 (11–9)-os arányban. A második játszmában négy játszmalabdát is hárítania kellett az ausztráloknak, akik második meccslabdájukat már kihasználták saját adogatásból a rövidítésben.

Érdekesség, hogy míg Kyrgiosék elődöntőjén szinte telt ház volt a Rod Laver Arénában, Ebdenék mérkőzésén majdnem üresek voltak a lelátók Margaret Court Arénában.

NŐK. A nőknél a torna meglepetését produkáló Anna Danyilina, Beatriz Haddad Maia kazah, brazil duó is bejutott a döntőbe, miután három szettben legyőzték a második kiemelt Suko Aojama, Sibahara Ena japán kettőst. Danyilináék az első szettet két brékkel 6:4-re behúzták, azonban a másodikat a japánok meccslabdát hárítva 7:5-re megnyerték. A döntő szettben aztán az is elég volt a kazah, brazil kettősnek, hogy 1:1-nél elvegyék az ellenfél kezdését, ezzel pedig 6:4-re hozták ezt a játszmát és a mérkőzést.

A női döntő másik résztvevője az első helyen kiemelt Barbora Krejcíková, Katerina Siniaková cseh kettős lesz, amely a Veronika Kugyermetova, Elise Mertens orosz, belga duót győzte le két szettben. A csehek mindössze öt gémet veszítettek, az első szettet 6:2-re, a másodikat 6:3-ra húzták be.

AUSTRALIAN OPEN (kemény pálya, 75 000 000 ausztrál dollár)
FÉRFI PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Kyrgios, Kokkinakis (ausztrál)–Granollers, Zeballos (argentin, spanyol, 3.) 7:6 (7–4), 6:4
Ebden, Purcell (ausztrál)–Ram, Salisbury (amerikai, brit, 2.) 6:3, 7:6 (11–9)

NŐI PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Danyilina, Haddad Maia (kazah, brazil)–Aojama, Sibahara (japán, 2.) 6:4, 5:7, 6:4
Krejcíková, Siniaková (cseh, 1.)–Kugyermetova, Mertens (orosz, belga, 3.) 6:2, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik