ATP-vb: Murraynek érik az év végi 2. hely, Nadal simán nyert

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2015.11.17. 00:44
A második kiemelt Andy Murray két szettben legyőzte a spanyol David Ferrert a londoni ATP-világbajnokság Ilie Nastase-csoportjának első fordulójában. Ha a hazai közönség előtt versenyző brit játékos még egy meccset megnyer a vb-n, biztossá válik, hogy az év végén a második helyen végez a világranglistán.

A kvartett másik mérkőzésén a spanyol Rafael Nadal két játszmában megverte a negyedik kiemelt Stan Wawrinkát. A svájci játékos az első gémben brékelte a kétszeres döntőst, utána azonban nem tudta tartani a lépést Nadallal. Rafael Nadal két játszmában megverte a negyedik kiemelt Stan Wawrinkát. A svájci játékos az első gémben brékelte a kétszeres döntőst, utána azonban nem tudta tartani a lépést Nadallal.

A Stan Smith-csoportban a világelső és címvédő szerb Novak Djokovics, a svájci Roger Federer, a cseh Tomás Berdych, valamint a japán Nisikori Kei szerepel.

Vasárnap Djokovic Nisikorit, Federer pedig Berdychet verte meg két játszmában.

A vb 1970 óta íródó történetében először nevezték el a csoportokat korábbi klasszisokról: az amerikai Smith nyerte az első, a román Nastase pedig 1971-ben a második versenyt.

BARCLAYS ATP WORLD TOUR FINALS, LONDON (7 000 000 dollár, kemény pálya)
ILIE NASTASE-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Murray (brit, 2.)–Ferrer (spanyol, 7.) 6:4, 6:4
Nadal (spanyol, 5.)–Wawrinka (svájci, 4.) 6:3, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik