Tenisz: utolsóként Bonzi jutott az elődöntőbe Marseille-ben

V. J./MTIV. J./MTI
Vágólapra másolva!
2023.02.25. 10:27
null
Benjamin Bonzi (Fotó: AFP, archív)
Utolsóként a hazai közönség előtt szereplő Benjamin Bonzi jutott be a legjobb négy közé a 785 ezer euró (300 millió forint) összdíjazású marseille-i kemény pályás férfi tenisztornán.


A péntek esti negyeddöntőben a világranglista 60. helyén álló francia Benjamin Bonzi váratlanul könnyedén, két sima szettben nyert a harmadik helyen kiemelt ausztrál Alex de Minaur (23.) ellen.

A múlt heti, Buenos Aires-i verseny döntősei, Carlos Alcaraz és Cameron Norrie bejutottak a legjobb négy közé a Rio de Janeiróban zajló, kétmillió dollár (720 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán is.

Az első helyen kiemelt, korábbi világranglista-vezető spanyol Alcaraz a szerb Dusan Lajovicsot verte meg a negyeddöntőben, míg a másodikként rangsorolt brit Norrie a bolíviai Hugo Dellien ellen nyert, szetthátrányból fordítva.

A 19 éves US Open-bajnok Alcaraz – a múlt heti, argentínai döntő győztese – címvédőként szerepel Brazíliában, és újabb diadalával utolérheti pontszámban Novak Djokovicsot az ATP-rangsor élén, de nem előzheti meg őt. A szerbek 22-szeres Grand Slam-győztese ugyanis több pontot gyűjtött a kiemelt versenyeken (ATP-vb, Grand Slamek), mint spanyol riválisa.

Alcaraz négy hónapos kényszerpihenő után a múlt héten tért vissza a pályára.

TENISZ
ATP-TORNA, MARSEILLE (kemény pálya, 785 000 euró)

Bonzi (francia)–De Minaur (ausztrál, 3.) 6:2, 6:4

Az elődöntőben:
Hurkacz–Bublik, Bonzi–Fils

ATP-TORNA, RIO DE JANEIRO (salakpálya, 2 000 000 dollár)
Alcaraz (spanyol, 1.)–Lajovics (szerb) 6:4, 7:6 (7–0)
Norrie (brit, 2.)–Dellien (bolíviai) 4:6, 6:1, 6:4
Jarry (chilei)–Báez (argentin, 6.) 6:3, 7:6 (7–3)
Zapata (spanyol)–Ramos (spanyol, 7.) 6:4, 2:6, 6:4

Az elődöntőben: Alcaraz–Jarry, Norrie–Zapata

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik