Tenisz: Gálfi Dalma kikapott a kolozsvári nyolcaddöntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2022.10.13. 14:39
null
Gálfi számára véget ért az egyestorna (Fotó: AFP)
Gálfi Dalma kikapott a nyolcaddöntőben a 250 ezer dollár (105 millió forint) összdíjazású kolozsvári keménypályás női tenisztornán – fogalmazott az MTI.

A világranglistán 89. magyar játékos csütörtökön a spanyol Nuria Parrizasszal (75.) csapott össze, akit eddigi egyetlen találkozójukon legyőzött augusztusban a US Open nyitókörében. A 31 éves ellenfél nincs kirobbanó formában, ugyanis az elmúlt tíz mérkőzéséből csak hármat tudott megnyerni.

Második meccsükön a balatonfüredi teniszező harmadjára tudta csak hozni az adogatását úgy, hogy 0:5-nél három játszmalabdát hárított. A szetthátrányt azonban nem tudta elkerülni, a rivális 26 perc alatt hozta az első felvonást.

A 24 éves magyar a folytatásban sem tudott komoly ellenállást kifejteni, második szervából alig nyert labdamenetet, miközben a granadai játékos szórta a nyerőket, és ismét 5:1-re elhúzott. Ezúttal azonban Gálfi elengedte a kezét, lebrékelte Parrizast, aki 5:4-nél viszont már nem remegett meg, és lezárta az 1 óra 10 perces találkozót.

Gálfi a US Open óta az ötödik versenyén sem tudott két mérkőzést nyerni.

A kolozsvári torna egyéni küzdelmeinek a másik magyarjára, a nyolcadik kiemelt Bondár Annára (62.) a pénteki negyeddöntőben a negyedikként rangsorolt orosz Anasztaszija Potapova (48.) vár.

WTA 250-ES TORNA, KOLOZSVÁR (251 750 dollár összdíjazás, kemény pálya)
EGYES, NYOLCADDÖNTŐ

Nuria Parrizas (spanyol)-Gálfi Dalma 6:1, 6:4

KÉSŐBB
PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Kb. 16.00:
Bondár Anna, Gálfi Dalma–Anhelina Gabujeva, Anasztaszija Zaharova (orosz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik