Tenisz: Fucsovics döntő szettben legyőzte Krajinovicsot Rotterdamban

Vágólapra másolva!
2022.02.09. 13:07
null
Fucsovics két órát sem töltött a pályán (Fotó: AFP)
A Rotterdamban zajló kemény pályás férfi tenisztorna első fordulójában a világranglista 38. helyét elfoglaló Fucsovics Márton hátrányból fordítva győzött a kettővel előtte álló szerb Filip Krajinovics ellen, így bejutott a második fordulóba.

Nem mondhatjuk, hogy kiválóan kezdte volna Fucsovics Márton az idei első európai mérkőzését, Filip Krajinovics futószalagon nyerte a labdameneteket: a magyar fiú csak a nyolcadik labdamenet után szerezte meg az első pontját, vagyis a szerb semmire hozta a saját adogatását, majd három lehetősége volt rá, hogy elvegye magyar ellenfeléét, s ezt másodikra meg is tette. A folytatásban eleinte mindkét játékos fogadóként nyújtott jobb teljesítményt, az egy-egy újabb brék azt jelentette, hogy Krajinovicsnál maradt az előny, s ezt végül a 35 percig tartó, 6:3-ra megnyert első szett végéig meg is őrizte.

A második játszma az elsőhöz hasonlóan kezdődött, az első négy játékból háromszor is a fogadó örülhetett, s ez kétszer Fucsovics volt, azaz ezúttal ő került előnybe, és ő is megőrizte a szett végéig, így nyert 6:3-ra – ennél is fontosabb azonban, hogy az első játszmához képest javult a játéka: az első szerváiból több pontot szerzett, a korábbinál több nyerőt ütött.

A harmadik felvonás elején elmaradt a brékfesztivál, „csak” Fucsovics vette el egyszer Krajinovics adogatását, majd a játszma közepén 3:1-es előnyénél ismét kihasználta az első fogadóesélyét – a szerb egyre többször hibázott, s reklamált, láthatóan elvesztette a fonalat, miközben Fucsovics egyre magabiztosabban hozta a pontokat, bő fél óra alatt végül 6:2-re megnyerte a szettet, s így az összesen 1 óra 48 percig tartó mérkőzést is.

A tavaly Rotterdamban egészen a döntőig menetelő Fucsovics Márton ellenfele a következő fordulóban a hazai közönség előtt szabadkártyával induló és az első fordulóban a hetedik kiemelt orosz Aszlan Karacevet legyőző Tallon Griekspoor lesz.

ATP 500-AS TORNA, ROTTERDAM (1 349 070 euró, kemény pálya)
1. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)

Fucsovics Márton–Filip Krajinovics (szerb) 3:6, 6:3, 6:2
Auger-Aliassime (kanadai, 3.)–Geraszimov (fehérorosz) 3:6, 6:2, 6:2
Ivaska (fehérorosz)–Harris (dél-afrikai) 6:2, 6:3
Kvon Szun Vu (dél-koreai)–Gaston (francia) 6:3, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik