Tenisz: újra elhalasztják a budapesti Billie Jean King-kupát

Vágólapra másolva!
2021.02.18. 16:56
null
A Billie Jean King nevét viselő fővárosi verseny első megrendezésére még várni kell (Fotó: AFP)
A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozó intézkedések miatt Budapest idén áprilisban sem rendezheti meg a női teniszezők Billie Jean King-kupáját, amelynek rendezési joga három évig a magyar fővárosé – számolt be róla az MTI. 

A Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) csütörtökön jelentette be, hogy a pandémia miatt tavaly márciusról az idén április 13–18-ra halasztott eseményt – amely korábban a Fed-kupa nevet viselte – ezúttal sem lehet lebonyolítani, de még ebben az esztendőben sor kerül rá egy később kijelölendő időpontban.

Budapest tavalyelőtt nyerte el három évre az 1963-ban életre hívott csapatverseny rendezési jogát, melynek 2019-es átszervezése nyomán az ITF 18 millió dollárra növelte az összdíjazást – ebből 12 milliót kapnak a játékosok –, amivel a férfi Davis-kupával azonos rangra emelte.

A Billie Jean King-kupának az eredeti tervek szerint három évig a Papp László Sportaréna ad otthont.

Az esemény hivatalos honlapján olvasható közlemény szerint „számos forgatókönyv lehetőségét megvizsgálták”, és ezek között szerepelt annak a lehetősége is, hogy a versenyt zárt kapuk mögött tartsák meg.

„A koronavírus-járvány miatt a világ minden országában folyamatosan jelen lévő bizonytalanságok és kihívások azonban megvalósíthatatlanná teszik egy ilyen méretű nemzetközi csapatverseny megrendezését fedett létesítményben Budapesten a tervezett időpontban” – áll a közleményben.

A Fed Kupát tavaly nevezték el Billie Jean Kingről, aki 1963-ban tagja volt az első Fed Kupán győztes amerikai válogatottnak. A legendás játékos tavaly februárban részt vett az áprilisra tervezett döntő sorsolásán is a budapesti Szépművészeti Múzeumban. Akkor a magyarok a címvédő francia és az orosz csapatot kapták ellenfélül. A 12 együttest felvonultató döntőben a párharcok két egyes és egy páros mérkőzésből állnak.

A Fed Kupát eddig a legtöbbször, 18 alkalommal az Egyesült Államok csapata nyerte meg, Csehországnak és Csehszlovákiának közösen 11 diadala van, az ausztrálok pedig hétszer bizonyultak a legjobbnak a verseny 58 éves történetében. A legutóbb, 2019-ben győztes franciáknak három alkalommal sikerült megszerezniük a trófeát.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik