Tenisz: Babosék kikaptak a miami torna döntőjében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.03. 22:49
Babos Tímea a kazah Jaroszlava Svedova oldalán 6:3, 6:4-es vereséget szenvedett a Miamiban rendezett kemény pályás tenisztorna női párosának döntőéjében a Bethanie Mattek-Sands, Lucie Safárová duótól.

Mattek-Sands és Lucie Safárová a döntőig vezető utat szettvesztés nélkül tette meg, és Babos Tímeáék sem tudtak borsot törni a tavaly Australian Opent és Roland Garrost nyerő amerikai, cseh kettős orra(i) alá.

Babos ezzel együtt elégedett lehet miami szereplésével, hiszen első magyar játékosként szerepelt a verseny fináléjában – Svedova oldalán másodszor volt döntős –, egyesben pedig nyolcaddöntőbe jutott.

„Azt gondolom, hogy nagyon-nagyon jó két hetet zártam Miamiban – olvasható Babos nyilatkozata a babostimea.hu-n. – Ennek örülök! Sajnos a mai meccs nem úgy alakult, ahogyan szerettük volna. Az ellenfél sokkal agresszívabban játszott, megérdemelten nyerte meg a tornát. Nyilván nagyon-nagyon jó és összeszokott páros, nekünk még van időnk erre. De ez az első két közös verseny abszolút pozitív volt, várom a folytatást. A következő egy-két nap nem lesz egyszerű, hiszen hétfőn utazok Katowicéba egy elég hosszú úton. Kedden érkezek, szerdán pedig már játék van. Ezt a versenyt még megpróbálom, aztán leállok egy picit. Megpróbálok jól felkészülni a salakos szezonra! Szeretném megköszönni mindenkinek az elmúlt hetek drukkolását! Még egy verseny, aztán egy kis pihenő. Nagyon jó emlékekkel térhetek vissza Európába és mehetek el Miamiból. Köszönöm még egyszer!”

A legjobb magyar teniszezőnő a jövő heti katowicei versenyen selejtezős ellenféllel kezd.

Érdekesség, hogy a két nagy tavaszi amerikai tornán (Indian Wells és Miami) mind a négy versenyszámban ugyanazok diadalmaskodtak: Novak Djokovics, Viktorija Azarenka, valamint a Mattek-Sands, Safárová és a Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut páros is duplázni tudott.

WTA-TORNA, MIAMI (6 134 605 dollár, kemény pálya)
PÁROS, DÖNTŐ

Mattek-Sands, Safárová (amerikai, cseh, 3.)–Babos, Svedova (magyar, kazah, 4.) 6:3, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik