Balázs Attila a főtáblán is nyert Kitzbühelben

Vágólapra másolva!
2012.07.23. 17:23
null
Balázs Attila a negyedik meccsét is megnyerte Kitzbühelben (Fotó: Action Images, archív)
A selejtezőből induló Balázs Attila a kitzbüheli salakpályás teniszverseny főtábláján az első fordulóban 6:3, 1:6, 7:6-ra legyőzte az osztrák Martin Fischert.

 

A selejtezőn három győzelemmel túljutó Balázs Attila másodszor jutott ATP-tornán főtáblára – Bukarestben egészen az elődöntőig menetelt –, ahol a hazai színeket képviselő Martin Fischer várt rá. A 26 éves osztrák a 224. helyen áll a világranglistán, nem sokkal előzi meg Balázst (261.), a múlt heti gstaadi tornán viszont csak három szettben tudta őt legyőzni a későbbi döntős Janko Tipszarevics (8. a világranglistán), elvileg tehát remek formában érkezett Kitzbühelbe.

Ebből az első szettben nem sok látszott, Balázs az elejétől kezdve agresszívabb teniszt mutatott be, játékát is sűrűbben variálta. A rövidítésekhez is bátran nyúló 22 éves magyar játékos 2:0 után még engedte visszabrékelni ellenfelét, 2:1-et követően azonban 4:1-re elhúzott, majd előnyét megtartva 6:3-ra megnyerte a nyitó játszmát – a szettlabdánál egy tökéletesen kivitelezett ejtést ütve.

Fischer a folytatásban felpörgette önmagát és játéka ritmusát is, ezzel párhuzamosan pedig Balázs teljesítménye visszaesett. Az osztrák 1:1 után sorozatban öt játékot nyert meg, így gyorsan egyenlített.

A fejben is széteső Balázs rossz szériája sajnos a döntő játszma elejére is áthúzódott, kettős hibával elbukta az adogatását (0:1), 2:3-nál viszont egy gyönyörűen befejezett labdamenettel visszabrékelt. Ezután 4:3-nál már nála volt az előny, ám Fischer egy nehezen megnyert játékkal egyenlített, majd 5:4-nél és 6:5-nél is sikeresen adogatott a meccsben maradásért.

A mindent eldöntő tie-breakben Balázs kezdett jobban, és bár ütött egy kettős hibát, a térfélcserénél 5:1-re ő vezetett. Egy remek fonákkal 5:2-nél négy meccslabdához jutott, amelyek közül az elsővel élt is, így bejutott a második fordulóba, ahol az első helyen kiemelt német Philipp Kohlschreiber vár rá.

ATP 250-ES TORNA, BET-AT-HOME CUP, KITZBÜHEL (358 425 euró, salak)
EGYES, ELSŐ FORDULÓ
Balázs A. (magyar)–Fischer (osztrák) 6:3, 1:6, 7:6
Veic (horvát)–Kavcic (szlovén, 8.) 6:1, 6:2
Volandri (olasz)–Giannessi (olasz) 1:6, 6:4, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik