Jo-Wilfried Tsonga letaszította trónjáról David Nalbandiant

Vágólapra másolva!
2008.11.02. 18:42
Háromjátszmás csatában, 6:3, 4:6, 6:4-re győzött a francia Jo-Wilfried Tsonga a címvédő argentin David Nalbandian ellen a 2.27 millió euró összdíjazású, BNP Paribas Masters elnevezésű párizsi ATP-torna döntőjében.
Tsonga nem okozott csalódást a párizsi közönségnek
Fotó: Reuters
Tsonga nem okozott csalódást a párizsi közönségnek
Tsonga nem okozott csalódást a párizsi közönségnek
Fotó: Reuters
Tsonga nem okozott csalódást a párizsi közönségnek

Az első szettben Tsonga valósággal átgázolt a címvédőn, aki megszeppenve játszott, és egyáltalán nem sikerült felvennie a ritmust. Igaz, erről remek formában lévő ellenfele gondoskodott, aki határozottan, kezdeményezően teniszezett – Nalbandian pedig csak bandukolt egyik szervaoldalról a másikra.

A hazaiak favoritja rögtön az elején brékelte riválisát és 3:0-ra elhúzott. Úgy tűnt, a címvédő 1:4-nél kezd magára találni, ütött is egy ászt, ám ezután kettőshibával „semlegesítette” ezt – a mérkőzés során harmadszor.

Tsonga 4:2-es vezetésénél jutott először bréklabdához az argentin, ám a francia esélyt sem adott neki kemény adogatásaival, és 5:2-re alakította az állást, majd alig több mint 30 perc után 6:3-ra megnyerte az első játszmát.

A második szettben fej fej mellett haladtak, Nalbandiannak 4:3-as vezetésénél három bréklabdája is volt, de négy fogadhatatlan szervával Tsonga visszajött és megnyerte a játékot. Hiába, mert a következő adogatójátékát már elbukta, Nalbandian pedig sikeresen „kiszerválta” a szettet.

Jöhetett tehát a döntő felvonás, melynek elején Tsonga csinálta meg a lélektanilag fontos első bréket, és ezt az előnyét végig is tudta vinni 5:4-ig. Ekkor a mérkőzésért adogathatott, de úgy nézett ki, megremeg a keze – 0:40-re elment Nalbandian. A franciának azonban kötélből voltak az idegei, a következő öt labdamenet az övé lett, ezzel megnyerte a meccset és vele együtt az idény utolsó mesterversenyét.

ATP-TORNA, BNP PARIBAS MASTERS, PÁRIZS (2.27 millió euró, kemény pálya)

DÖNTŐ
Jo-Wilfried Tsonga (francia, 13.)–David Nalbandian (argentin, 8.) 6:3, 4:6, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik