Nyikolaj Davigyenko győzelmével az elődöntőbe juttatta Federert

Vágólapra másolva!
2007.11.16. 12:40
Nyikolaj Davigyenko két játszmában legyőzte a chilei Fernando Gonzalezt a közel négy és fél millió dollár összdíjazású Mesterek Kupáján, Sanghajban. Az orosz versenyző ezzel első sikerét könyvelhette el a Vörös csoportban. Ez az eredmény azonban nem a világranglista negyedik helyezettjének jött a legjobban, hanem Roger Federernek, ugyanis ennek köszönhetően bejutott az elődöntőbe.
Nyikolaj Davigyenko megküzdött a győzelemért
Reuters
Nyikolaj Davigyenko megküzdött a győzelemért
Nyikolaj Davigyenko megküzdött a győzelemért
Reuters
Nyikolaj Davigyenko megküzdött a győzelemért

Roger Federer számára legalább olyan fontossággal bírt ez a mérkőzés, mint a sajátja Andy Roddick ellen, hiszen azt már korábban tudni lehetett, hogy amennyiben Nyikolaj Davigyenko megnyeri a Gonzalez elleni összecsapást, akkor a chilei hiába verte meg őt, a svájci mégis bejut a torna elődönőtéjébe.

Ezúttal is – csakúgy, mint szerdán Andy Roddick ellen – borzasztóan kezdett Fernando Gonzalez. A chilei rögtön az első adogatását elvesztette, így az orosz már 3:0-ra vezetett.

A folytatásban azonban feljött az idei Australian Open döntőse, és visszavette a brékelőnyt, majd ki is egyenlített. Azonban ez is kevés volt, a világranglista negyedik helyezettje a nyitó szettben még egyszer elvette Gonzalez adogatását, és ennek köszönhetően az első játszmát 6:4-ra megnyerte.

A második felvonás elején a chilei rögtön elnyerte ellenfele szerváját, de Davigyenko megtette ugyanezt, sőt a saját adogatásai után 2:1-re fordított.

4:3-as orosz vezetésnél aztán az első két mérkőzését elvesztő klasszis élni tudott sokadik bréklabdájával, és 5:3-ra módosította az állást, így a meccsért adogathatott.

Ezután már nem hibázott Davigyenko, megnyerte a mérkőzést, és ezzel megszerezte első győzelmét a tornán.

Azonban nem az orosz volt az, aki a legjobban örülhetett a sikernek, hanem Roger Federer, ugyanis ennek az eredménynek köszönhetően a svájci klasszis jutott másodikként az elődöntőbe a Vörös csoportból.

MESTEREK KUPÁJA. VÖRÖS CSOPORT, 3. FORDULÓ

Nyikolaj Davigyenko (orosz) Fernando Gonzalez (chilei) 6:4, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik