A második napon máris hatalmas meglepetés: Roger Federer kikapott

Vágólapra másolva!
2007.11.12. 15:23
Vereséget szenvedett Roger Federer a férfi teniszezők évzáró Mesterek Kupáján. A svájci vesztét a remek formában játszó Fernando Gonzalez okozta, aki három játszmában verte a világelsőt. A másik mérkőzésen szintén három szett kellett a végeredmény kialakulásához: Andy Roddick Nyikolaj Davigyenkót múlta fölül.
Roger Federer először kapott ki Fernando Gonzaleztől
Reuters
Roger Federer először kapott ki Fernando Gonzaleztől
Roger Federer először kapott ki Fernando Gonzaleztől
Reuters
Roger Federer először kapott ki Fernando Gonzaleztől

A világranglista hetedik helyén álló Fernando Gonzalez rögtön az első meccsén a torna legnagyobb meglepetését okozta. A chilei bő kétórás találkozón 3:6, 7:6, 7:5-ra verte Roger Federert.

Pedig az első szettet követően semmi jel sem utalt arra, hogy megég a világelső Gonzalez ellen. Federer az első három játékot hozta a mérkőzésen, majd csak arra figyelt, hogy saját adogatásait ne veszítse el, így magabiztosan 6:3-ra nyert az első felvonásban.

A második játszmában azonban nem hagyta magát a chilei. Gonzalez a végletekig tartotta a lépést a világelsővel, és végül a rövidítésben imponáló 7-1-el zárt.

A döntőszett kísértetiesen hasonlított a másodikra, ám 5:5-ös állásnál a hetedik kiemelt elnyerte a torna elsőszámú esélyesének szerváját, így a mérkőzés megnyeréséért adogatott.

Azz utolsó játékban pedig nem remegett meg a chilei keze, a döntő szettet 7:5-re megnyerve hozta a mérkőzést, s ezzel nehéz helyzetbe sodorta Federert.

Gonzalez eddig tízszer találkozott Federerrel, de még egyszer sem tudta legyőzni - egészen mostanáig.

Remek sikerrel kezdte szereplését a Mesterek Kupáján Andy Roddick is. A párizsi és a madridi versenyt sérülés miatt kihagyó amerikai 6:3, 4:6, 6:2-re verte Nyikolaj Davigyenkót.

A beszámolók szerint az elsőszámú orosz teniszező vesztét Roddick remek első szervái okozták.

Az első szettet 38 perc alatt húzta be az amerikai, ám a második felvonásban úgy tűnt megtalálta az ellenszert Davigyenko. Az orosz játékos 3-4-nél sorozatban megnyert három játékot, s ezzel döntő szettre kényszeríttette Roddickot.

Az egykori US Open-győztes azonban a harmadik játszmában iskolázott: előbb elhúzott 4-1-re, majd a kegyelemdöfést is megadta, végül 6-2-re nyert.

Roddick pályafutása során kétszer játszott elődöntőt a szezonzáró versenyen, most győzelmével közel került ahhoz, hogy életében harmadszor is megismételje ezt a bravúrt.

MESTEREK KUPÁJA, SANGHAJ

ARANY CSOPORT, 1. FORDULÓ:
Roddick (amerikai, 5.) Davigyenko (orosz, 4.) 6:3, 4:6, 6:2
Gonzalez (chilei, 7.) Federer (svájci, 1.) 3:6, 7:6 (7:1), 7:5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik