Kisebb sérülés ellenére Szávay Ágnes az esélyesebb Daniilidu ellen

Vágólapra másolva!
2007.08.24. 10:05
Szávay Ágnes ugyan a fáradság miatti kisebb sérülés ellenére visszalépett a New Havenben zajló 600 ezer dollár összdíjazású tenisztorna párosversenyétől, de egyesben már az elődöntőre készül, amelyben reális esélye van a döntőbe kerülésre, lévén ellenfele, Eleni Daniilidu ugyan jóval rutinosabb, de egyáltalán nem számít verhetetlen játékosnak. A görög versenyző a legjobb nyolc között Marat Szafin húgát, Dinarát búcsúztatta, ezzel idei legnagyobb sikerét aratta.
Szávay Ágnes nagyszerűen szerepel New Havenben
www.flickr.com
Szávay Ágnes nagyszerűen szerepel New Havenben
Szávay Ágnes nagyszerűen szerepel New Havenben
www.flickr.com
Szávay Ágnes nagyszerűen szerepel New Havenben

Amint arról már csütörtökön beszámoltunk, Szávay csütörtökön simán legyőzte az őt Wimbledonban elbúcsúztató Aljona Bondarenkót. Utána párosban is érdekelt lett volna Ulihrova oldalán, de kisebb hátsérülés miatt visszalépett a magyar-szlovák kettős. Reméljük, ez nem hátráltatja a folytatásban, hiszen élete eddigi legnagyobb sikere előtt áll.

Eleni Daniliidu váratlan sikerrel harcolta ki a legjobb négy közé kerülést, hiszen ellenfele a negyedik helyen kiemelt Dinara Szafina volt. Az első szettben az orosz klasszis még uralta a találkozót, 6:1-re nyert, de utána óriási csatában fordított a görög teniszező. Daniilidu 7:6-tal egyenlített, a rövidítés 8-6-ra hozta. A harmadik szettben már fölényben volt, 6:2-vel lépett tovább.

A krétai születésű, 24 éves görög játékos 2003. május 14-én a világranglista 14. helyén állt, de azóta fokozatos visszacsúszott. A 2003-as szezon végén még 26. volt, majd 24-ben a 34., 2005-ben a 70., míg 2006-ban a 36. pozícióban zárt. Jelenleg a 42. helyen jegyzik, vagyis éppen Szávay Ági mögött.

Eleni Daniilidu összesen négy WTA-tornát nyert egyesben, utoljára tavaly Szöulban bizonyult verhetetlennek. Előtte 2004-ben és 2003-ban Aucklandben, míg 2002-ben 's-Hertogenbosch-ban ünnepelhetett. Idén háromszor volt negyeddöntős: Aucklandben Jelena Jankovics, Dubaiban Justine Henin, míg Budapesten Mihaela Cirstea búcsúztatta a legjobb nyolc között.

Daniilidu még egyszer sem mérkőzött Szávayval.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik