Szávay Ágnes újabb bravúrja: legyőzte Daniela Hantuchovát

Vágólapra másolva!
2007.08.22. 22:36
Újabb Szávay-bravúr! Megszerezte első top tízes győzelmét Szávay Ágnes, miután a New Haven-i WTA-torna második körében 7:5, 6:3-ra legyőzte a szlovák Daniela Hantuchovát. A magyar lány a US Openen is könnyű sorsolást kapott.
Szávay Ágnes töreetlenül fejlődik, ismét megörvendeztette szurkolóit
Imago
Szávay Ágnes töreetlenül fejlődik, ismét megörvendeztette szurkolóit
Szávay Ágnes töreetlenül fejlődik, ismét megörvendeztette szurkolóit
Imago
Szávay Ágnes töreetlenül fejlődik, ismét megörvendeztette szurkolóit

Szávay Ágnes svájci edzőtáborozás és egy torontói WTA-verseny (amelyen még csak párosban szerepelt) után a New Haven-i tenisztornán lépett ismét pályára, és rögtön megmutatta, nem dolgozott hiába az elmúlt hetekben: talán pályafutása legnagyobb győzelmét aratta a 600 ezer dolláros viadalon.

A második fordulóban ugyanis nem kisebb ellenfelet vert meg, mint a világranglista tizedik helyén álló szlovák Daniela Hantuchovát.

A magyar lány már a selejtezők során is ellenállhatatlanul teniszezett, a főtáblán az első fordulóban pedig a világranglista 31. helyén álló, őt tíz hellyel megelőző ausztrál Samantha Stosurt is megverte 6:2, 6:4-re.

Hantuchová ellen Szávay remekül kezdett, két bréklabdát is kiharcolt, de kilenc percnyi küszködés után a szlovák hölgynek sikerült hoznia adogatójátékát.

A következő alkalommal azonban már nem lehetett megállítani a soltvadkerti lányt, így 2:1-nél már övé volt a brékelőny, amelyet kiválóan teniszezve egy ideig őrzött is.

A nyolcadik játékban azonban kissé megingott a magyar lány, és ezt Hantuchová azonnal ki is használta: nullára nyerve a gémet kiegyenlített. Ám Szávay gyorsan összeszedte magát: a legjobbkor, 5:5 után vette el ismét ellenfele szerváját, majd meg is nyerte a szettet.

És ezzel még nem volt vége. Szávay a második felvonást is úgy kezdte, mint az elsőt: bréklabdát harcolt ki, bár azután ismét elrontotta.

Ezután hihetetlenül izgalmas percek következtek: előbb Szávay került brékelőnybe, majd Hantuchová egyenlített, de a 18 éves Vasas-tehetség nem akármilyen érettségről tanúbizonyságot téve megint újítani tudott, és ismét elvette az egyébként jól játszó szlovák adogatását, majd hozta a sajátját is – egyetlen gémre került az óriási bravúrtól.

Aztán már alig két labdamenetre volt tőle, aztán pedig már csak egyre – Hantuchovát azonban keményebb fából faragták annál, hogy itt feladja.

Hárította az első mérkőzéslabdát, majd a másodikat is, de azért remegett a keze: harmadikra már tehetetlen volt. A szinte végig remekül adogató, és nagy akarattal játszó Szávay teljesen megérdemelten győzött, és pályafutása során először győzött le a legjobb tízben tanyázó teniszezőt.

A következő fordulóban, már az elődöntőbe jutásért az ukrán Aljona Bondarenko lesz a magyar teniszező ellenfele, aki Wimbledonban a második fordulóban legyőzte őt.

Közben megtartották az US Open főtáblájának sorsolását is, és Szávay nem panaszkodhat a balszerencsére: az első körben selejtezőből feljutó teniszező lesz az ellenfele, míg a másodikban valószínűleg a világranglista 34. helyén álló holland Michaella Krajicek vár rá – ő sem verhetetlen. A harmadik fordulóban aztán az orosz Nadja Petrova következhet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik