Andy Roddick megizzadt az utolsó szettben, de továbbjutott

Vágólapra másolva!
2007.06.27. 20:42
Andy Roddick három szettben nyert a thaiföldi Danai Udomchoke ellen az angol nyílt teniszbajnokság második fordulójában. Az ötödik helyen kiemelt Fernando Gonzalez az elvesztett első játszma után győzte le a kolumbiai Alejandro Fallát.
Andy Roddicknak csak a végén kellett izgulnia
Reuters
Andy Roddicknak csak a végén kellett izgulnia
Andy Roddicknak csak a végén kellett izgulnia
Reuters
Andy Roddicknak csak a végén kellett izgulnia

A harmadik helyen rangsorolt Andy Roddick azzal a Danai Udomchoke-kal találkozott, ki több mint száz hellyel áll mögötte a világranglistán, ugyanis a thaiföldi a száztizennegyedik.

Az első játszmában Roddick viszonylag korán, a negyedik játékban brékelőnyhöz jutott, amelyet tartott is a végéig, így az első felvonást könnyedén nyerte 6:3-ra.

A második felvonásban szinte ugyanezt lemásolta a harmadik helyen kiemelt klasszis, igaz ekkor nem a negyedik, hanem az ötödik játékban vette el a thaiföldi adogatását. Ellenfelének hiába volt erre háromszor is lehetősége ezután, ő egyszer sem tudta visszahozni magát a meccsbe.

A harmadik játszma elején Roddick ismét brékelőnyhöz jutott, és már-már úgy nézett ki, hogy az előző két felvonáshoz hasonlóan ezt is simán „behúzza”, azonban a nyolcadik játék elején Udomchoke vette el az amerikai adogatását, és mivel ezután mindkét fél hozta a szerváit, így jöhetett a rövidítés.

Ebben Roddick bizonyult jobbnak és, megnyerte a tie-break-et 7-3-ra, így ő jutott a harmadik körbe, ahol Fernando Verdasco ellen lép majd pályára.

Az amerikai teljesítményénél mindenképpen meg kell említeni, hogy a meccs folyamán tizenöt ászt ütött, míg ellenfele csupán egyet.

Az ötödik helyen kiemelt Fernando Gonzalez rosszul kezdett a Alejandro Falla ellen, aki az első szettben maximálisan kihasználta a bréklabdáit, hiszen mindkét lehetőségével élt. Az esélyesebb chilei viszont három lehetőségéből csak egyet "értékesített", így a kolumbiai ezt a felvonást 6:4-re megnyerte.

A második és a harmadik játszmában Gonzalez esélyt sem adott ellenfelének, azonban egyszer elvette Falla szerváit, és ennek köszönhetően nyerte is ezeket a szetteket.

A negyedik felvonásban a kolumbiai mindent megtett azért, hogy kiegyenlítsen, és 6:6-ig teljesen fej-fej mellett haladt ellenfelével, azonban a rövidítésben ötvenhárom perc elteltével a chilei bizonyult jobbnak, és 7-1-el be is húzta a tie break-et, és a legjobb harminckettő közé jutott.

A harmadik nap többi mérkőzését nem tudták lejátszani az eső miatt, így többek közt a világelső Roger Federer meccse is félbeszakadt, és csütörtökön folytatódik. A svájci klasszis egyébként két megnyert szett után (6:2, 7:5) a harmadikban 2:0-ra vezet az argentin Juan Martin Del Potro ellen.

ANGOL NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (WIMBLEDON)

FÉRFIAK, MÁSODIK FORDULÓ
Roddick (amerikai, 3.) –Udomchoke (thaiföldi) 6:3, 6:4, 7:6
F. Gonzalez (chilei, 5.) –Falla (kolumbiai) 4:6, 6:3, 6:4, 7:6
Gasquet (francia, 12.) –Mahut (francia) 6:4, 6:3, 6:4
Verdasco (spanyol) –Seppi (olasz) 6:3, 6:2, 6:4
Tipszarevics (szerb) –Serra (francia) 6:3, 6:2, 6:7, 3:6, 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik