Carlos Moyának csak 3:3-ig volt esélye, utána hengerelt Rafael Nadal

Vágólapra másolva!
2007.06.06. 17:13
Rafael Nadal ezúttal is kiválóan teniszezett
Rafael Nadal ezúttal is kiválóan teniszezett
Rafael Nadal ezúttal is kiválóan teniszezett
Rafael Nadal ezúttal is kiválóan teniszezett

Azt már a találkozó előtt tudhattuk, hogy a 30 éves Moyának kevés esélye lesz szerdán, de szinte biztos, hogy a sportág szerelmesei sokkal szorosabb csatában reménykedtek. Óhajuk csak 3:3-ig talált „meghallgatásra”, addig tartott, amíg Nadal teljesen bemelegedett.

A 21 éves, balkezes salakkirály a folytatásban tenyeressel és fonákkal is kiválóan pörgetett, s méltón „rettegett” lábmunkája révén olyan labdameneteket is megnyert, amelyekre másoknak esélyük sem lenne. A Roland Garroson 1998-ban bajnok Moyá mindent megtett, de ez kevés volt, még a tisztes vereséghez is.

A 2005-ben és 2006-ban is végső győztes Nadal az első szettet 3:3 után döntötte el, amikor másodszor is elnyerte ellenfele adogatását, 48 perc alatt jutott 1-0-s vezetéshez.

A második, 40 perces játszma sorsa gyorsan eldőlt, Nadal 1:1 után brékelt és biztosan őrizte meg előnyét. Az utolsó felvonás már egyoldalú volt, az egyre kedvetlenebb Moyá csak hellyel-közzel nehezítette meg riválisa dolgát, de még szépítésre se, futotta.

Ha Rafael Nadal a folytatásban is ilyen lehengerlő teniszt játszik, akkor nehéz elképzelni, hogy bárki is legyőzze. Pedig Novak Djokovics is kiváló játékos, míg a másik ágon csatázó Roger Federer egyenesen a zseni kategóriába tartozik, s Nyikolaj Davigyenko is a közvetlen élmezőny tagja. De salakon a spanyol megállíthatatlannak tűnik.

FRANCIA NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (ROLAND GARROS), 11. JÁTÉKNAP

FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Nadal (spanyol, 2.) Moyá (spanyol, 23.) 6:4, 6:3, 6:0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik