Búcsúzott az első kiemelt Davigyenko és a második Roddick

Vágólapra másolva!
2007.05.24. 19:32
Az ausztriai Pörtschachban zajló, 353 ezer euró összdíjazású férfi tenisztorna egyeseinek küzdelmében a negyeddöntő jelentette a végállomást az első helyen kiemelt orosz Nyikolaj Davigyenkónak, illetve a második helyen rangsorolt amerikai Andy Roddicknak. Előbbit az argentin Juan Monaco búcsúztatta háromjátszmás csatában, utóbbinál a francia Gael Monfils bizonyult jobbnak két játszmában. A döntőbe jutásért az ausztrál Lleyton Hewitt az argentin Monfilsszal, perui Luis Horna az argentin Monacóval játszik.
Davigyenko így már csak a Roland Garrosra készülhet
Davigyenko így már csak a Roland Garrosra készülhet
Davigyenko így már csak a Roland Garrosra készülhet
Davigyenko így már csak a Roland Garrosra készülhet
A nap első negatív szenzációját Roddick szolgáltatta, aki az első játszmában még egyenrangú partnere tudott lenni legyőzőjének, ám Monfils a hajrát jobban bírva rögtön az első játszmát behúzta. A második meg nagyon simán a franciáé lett, az amerikai minden önbizalmát vesztve, mindössze három játék tudott megnyerni.

Monfils a folytatásban az egyetlen, versenyben maradt kiemelttel, az ausztrál Hewittal mérkőzik meg, aki így papíron már a torna elsőszámú esélyese. A két teniszező ezidáig egyetlen egyszer találkozott egymással, három éve Párizsban Hewitt két játszmában nyert.

A volt világelső, jelenleg világranglista-16. Hewitt idén már nyert egy tornát, míg pályafutása során már 26 címet gyűjtött be egyesben.

Miután Horna nagy csatában végzett a spanyol Albert Montanes-szel - az első két játszma csak a rövidítésben dőlt el, a harmadikban viszont csak a perui volt pályán -, már csak egyetlen hely volt kiadó a négy között.

A világranglista negyedik helyén álló Davigyenko aztán meglepetésre az első játszmát pillanatok alatt elvesztette az ugyanott 47-ként jegyzett Monaco ellen. Az esélyesebb orosz a második játszmában 4:5-ös állás után, nagy küzdelem árán végül csak ki tudott egyenlíteni, de a döntő játszma megint a dél-amerikai lett.

Monaco így kiegyenlítette egymás elleni mérlegét Davigyenko ellen, az orosz eddigi egyetlen találkozójukat Sopotban nyerte tavaly.

A Horna-Monaco párosítás minden szempontból kiegyenlítettnek tűnik, egymás elleni mérlegük 2-2. Előbbi a 47., utóbbi a 82. helyen áll az aktuális világranglistán, de utóbbi volt már 33. helyen is, tehát az erőviszonyok nem sok mindent mondanak el előre.

Igaz, Davigyenko és Roddick esetében szinte mindent elárultak, aztán mire jutottak vele: semmire...

PÖRTSCHACH, 353 EZER EURO ÖSSZDÍJAZÁS, SALAKPÁLYA:

FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ:
Monfils (francia)-Roddick (amerikai, 2.) 7:5, 6:3
Hewitt (ausztrál, 4.)-Hartfield (argentin) 6:2, 6:2
Horna (perui)-Montanes (spanyol) 7:6, 6:7, 6:1
Monaco (argentin) - Davigyenko (orosz, 1.) 6:2, 6:7, 6:4

FÉRFI EGYES, AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA:
Monfils (francia)-Hewitt (ausztrál, 4.)
Horna (perui)-Monaco (argentin)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik