Nadal belekapaszkodott az utolsó szalmaszálba

Vágólapra másolva!
2006.11.15. 17:31
A második fordulóban megszerezte első győzelmét Rafael Nadal a férfi teniszezők Mesterek Kupáján, azaza az ATP-világbajnokságon Sanghajban. A spanyolok fiatal klasszisa honfitársát, Tommy Robredót verte 7:6, 6:2-re az Arany csoportban. A második továbbjutó kérdése az utolsó fordulóban dől el, annyi biztos, hogy Blake elődöntős, míg Robredo kiesett.
Rafael Nadal megküzdött ezért a győzelemért
Reuters
Rafael Nadal megküzdött ezért a győzelemért
Rafael Nadal megküzdött ezért a győzelemért
Reuters
Rafael Nadal megküzdött ezért a győzelemért

A negyedik meccslabdáját értékesítette Rafael Nadal Tomy Robredo ellen az ATP-világbajnokság Arany csoportjának második fordulójában, így most úgy áll a helyzet, hogy ha a kétszeres Roland Garros-győztes klasszis legyőzi Nyikolaj Davigyenkót a záró fordulóban, akkor bejuthat az elődöntőbe a sanghaji tornán.

Az első játszma rendkívül kiélezett volt. Előbb Robredónak sikerült elvennie Nadal adogatását, 4:2-re elhúzott, de a mallorcai azonnal visszajött, és egyenlített.

Ezt követően 6:6-ig mindenki hozta a maga szerváját, így következhetett a rövidítés. Ebben a húszesztendős Nadal 4-0-ra elhúzott, és innen már csak arra kellett figyelnie, hogy a következő labdamenetekből néhányat megnyerjen. Végül csak két pontot engedélyezett riválisának.

A folytatásban kidomborodott a balkezes Nadal fölénye. A második szettben öt lehetősségéből kétszer brékelt sikeresen, míg ő Robrdo mindhárom esélyénél jól összpontosított.

A második Mesterek Kupáján részt vevő ifjonc 5:2-nél a meccsért adogathatott. Három mérkőzéslabdát még hárítani tudott Tommy Robredo, a negyediknél azonban hosszút ütött, így 1 óra 41 perc után 7:6 (7-2), 6:2-vel ért véget a mérkőzés.

Ha Nadal az utolsó fordulóban legyőzi Davigyenkót, akkor továbbjut az elődöntőbe. Óriási mérkőzés várható, a párizsi mestertornát megnyerő orosz ugyanis szintén a négy közé kerülésért játszik majd.

Amennyiben az eddig két győzelemmel álló James Blake Tommy Robredót is megveri, akkor a Vörös csoport második helyezettjével találkozik a döntőért, míg Nadalnak vagy Davigyenkónak minden bizonnyal a világelső Roger Federer jut.

MESTEREK KUPÁJA, SANGHAJ (3,7 millió dollár, szőnyeg)

ARANY CSOPORT, 2. FORDULÓ:
Rafael Nadal (spanyol, 2.)–Tommy Robredo (spanyol, 6.) 7:6 (2), 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik