Óvott, s akár a nemzetközi szövetségig is elmegy Pavuk Viktória

Vágólapra másolva!
2008.01.14. 21:07
Megóvta a hét végi magyar bajnokság végeredményét Pavuk Viktória. A magyar korcsolyázó hölgy beadványban sérelmezte, hogy a bírák lepontozták kűrjét, így nem ő, hanem Hadford Katherina indulhat az Európa-bajnokságon.
Pavuk nem elégedett az eredménnyel
NS-archív
Pavuk nem elégedett az eredménnyel
Pavuk nem elégedett az eredménnyel
NS-archív
Pavuk nem elégedett az eredménnyel

Pavuk Viktória állítása szerint a bírák lepontozták az országos bajnokságon futott kűrjét. Pavuk a beadványban sérelmezi, hogy két tripla flipjét is duplának minősítették, és a lépéssorát sem úgy értékelték, ahogyan azt a nemzetközi versenyeken szokták.

„Olyan eredmény született az ob-n, amellyel nem értünk egyet – közölte Pavuk Patrícia, Viktória nővére és edzője. – Enyhén szólva is furcsának találom, hogy Viki a nemzetközi versenyeken magas pontszámokat kapott ebben a szezonban, itthon azonban valamiért nem szeretik őt. Ha nem fogadják el az óvást, akkor sem hagyjuk annyiban a dolgot, elvisszük az ügyet a nemzetközi szövetségig.”

A verseny döntnöke, Balczóné Nagy Katalin szerint azonban erre nincs lehetősége a magyar korcsolyázónak és ügynökének.

„A nemzetközi szövetség szabályzata világosan kimondja, hogy ilyen esetekben nem lehet óvni, és a beadványt érdemi vizsgálat nélkül el kell utasítani – magyarázta a döntnök.

„A szabályok egy-egy sérelmet emberi hibának minősítenek. Elfogultsággal sem vádolhatják a szövetséget, hiszen az ob-n svéd és szlovák bírók pontoztak” - zárta rövidre a vitát Balczóné Nagy Katalin

Egyébként a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban rendezett műkorcsolya és jégtánc országos bajnokságon a várakozásoknak megfelelően a nőknél Sebestyén Júlia, míg a férfiaknál Vardanjan Tigran győzött.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik