Kaizer Chiefs - Spurs: 1-0

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2011.07.17. 11:07
Nem mondhatjuk, hogy sok újat tudtunk volna meg első felkészülési meccsünkön. Defoe és Keane azért még az alapból alacsony elvárásokhoz képest...

Nem mondhatjuk, hogy sok újat tudtunk volna meg első felkészülési meccsünkön. Defoe és Keane azért még az alapból alacsony elvárásokhoz képest is eléggé sokkoló teljesítményt nyújtottak. A meccs első félidejében a hazaiak domináltak, igazi helyzeteik is csak nekik voltak - Bentley utolsó perces szabija volt részünkről az egyetlen veszélyforrás. Na meg egy-két kósza Kranjcar bomba. Szünetben aztán jött Bale, vdV, Lennon, Crouch és Pav, akik azért megváltoztatták a játék képét, és a második félidőre már nálunk volt többet a labda és a szép passzok, komoly helyzetek is jobbára a mi oldalunkon alakultak ki. Hajtás után még több szó és egy videó összefoglaló a meccsről.Nem mondhatjuk, hogy sok újat tudtunk volna meg első felkészülési meccsünkön. Defoe és Keane azért még az alapból alacsony elvárásokhoz képest is eléggé sokkoló teljesítményt nyújtottak. A meccs első félidejében a hazaiak domináltak, igazi helyzeteik is csak nekik voltak - Bentley utolsó perces szabija volt részünkről az egyetlen veszélyforrás. Na meg egy-két kósza Kranjcar bomba. Szünetben aztán jött Bale, vdV, Lennon, Crouch és Pav, akik azért megváltoztatták a játék képét, és a második félidőre már nálunk volt többet a labda és a szép passzok, komoly helyzetek is jobbára a mi oldalunkon alakultak ki. Hajtás után még több szó és egy videó összefoglaló a meccsről.

Amit jó volt látni az Bale energetikus játéka: volt egy-két szemet gyönyörködtető elfutása, életerős lövése, kicentizett beadása, szóval ha nem sérül meg augusztus közepéig akkor szerintem tip-top formában kezdheti meg a szezont. VdV is jól mozgott, de nála jobban érződik, hogy még nem üzem-meleg a motor. Crouch jól helyezkedett, Lennon szokásához híven a védekezésből is kivette a részét. Akiknek nem igazán sikerült a meccs azok a komplett szünetben lecserélt banda (bár nagyon akadozott a stream-em az első félidőben, szóval lehet, hogy azért tűntek olyan darabosnak). Rajtuk kívül Cudicini volt eléggé bizonytalan, illetve szegény Bongani Khumalo-nak sikerült nagyon rosszul a bemutatkozása... dél-afrikai hátvédünk 15 percet kapott a végén, amiből sikerült kihoznia egy végzetes labdavesztést a hosszabbításban egy Tottenham-szöglet után, amiből a hazai gólhoz vezető kontra indult - sőt nekem nagyon úgy tűnt, hogy a gólszerző nem is Lebese, hanem a szerelni igyekvő Khumalo volt. Szegény srác biztosan nem így akart visszatérni Dél-Afrikába. Vereséget jelentő öngól az egyik nagy hazai rivális elleni meccsen. Ez akkor is idegesítheti, ha ő is tudja, hogy nem számított az eredmény. (Mondjuk az vigasztalhatja, hogy a Vodacom felajánlott 15000 fontot egy helyi jótékonysági szervezetnek minden gól után.)

(Khumalo-ról még egy érdekes adalék: ugye ő volt a SuperSport United csékája mielőtt leigazoltuk. Nos, az előző három szezonban bajnok lett vele a csapat - most visszacsúsztak a hetedik helyre. Szóval szerintem ne írjuk még le.)

A legkiemelkedőbb teljesítményt a hazaiak kapusa, Khune nyújtotta szerintem. Még akkor is ha csak két komoly védést kellett bemutatnia - az a kettő védés viszont valóban bravúr-számba ment! Először a Bale pontos beadása után okosan fejelő Crouch próbálkozását tenyerelte ki (teljesen kinyújtózva ért le 10 centire a talajtól), majd a meccs legszebb jelenetét (csodás Bale-vdV kényszerítő) követően vette el Gareth fiunktól annak a lehetőségét, hogy góllal ünnepelhesse 22. születésnapját. Nem mellesleg ez utóbbi védés után jött a szöglet amiből megkontráztak bennünket.

Amúgy vuvuzela ide vagy oda, a dél-afrikai szurkolók csodálatosak! Erre a laza kirakat-meccsre is úgy mentek ki, hogy szétizgulták magukat - volt egy srác aki egész meccsen bibliát tartva olvasta az áldásokat a hazaiakra, és természetesen voltak látványosan izguló szemrevaló déli csajok is. Na meg persze a szüntelen vuvuzela, ami engem speciel nem zavar, de a nem-afrikai többséget igencsak.

A Chiefs egyébként egyetlen ponttal maradt le a bajnoki címről - de így is csak harmadik lett a dél-afrikai PL-ben. (Következő ellenfelünk, az Orlando Pirates lett a bajnok, gólkülönbséggel megelőzve az ezüstérmes Ajax Cape Town-t.) Nagyon izgalmas szezon lehetett a tavalyi, mert a negyedik helyezett Mamelodi Sundowns (az egyik legfaszább csapatnév amit valaha hallottam) is csupán két ponttal szerzett kevesebbet a Kalózoknál. Reméljük idén az angol PL is hasonlóan szoros lesz majd és mi is ott leszünk a végjátékban - a United pirosorrú edzőbája legalábbis bajnokesélyesként számol velünk, szóval miért is ne álmodozhatnának a szurkolók?

(Ha már az álmodozásnál tartunk: állítólag ajánlatot tettünk Agüeróért, rossz hír, hogy a City is akarja a srácot, szóval esélytelen. Nekem álom, sok szurkolónak rémálom, hogy ha minden igaz Berbatov hazatérése is a pakliban várja az osztást. Pár önjelölt bennfentes szerint egyébként a most kvetkező héten új csatár érkezik a Lane-re.)

Come On You Spuuuuurrrrrs!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik