Ha nem akar szakállat vágni, nem lesz pénzes szerződés

Vágólapra másolva!
2013.02.24. 12:17
null
David Price és a rendezetlen szőrzet (Forrás: cbssports.com)
David Price az egyik legjobb profi baseballjátékos Amerikában. A Tampa Bay Rays pitchere (dobójátékosa) felkeltette a New York Yankees érdeklődését, márpedig a Yankees nem arról híres, hogy olcsójánosok gyülekezőhelye lenne. Költi is a pénzt rendesen.

Van azonban náluk egy kis apróság, amelyet minden játékosnak figyelembe kell vennie. Mégpedig a házirend... Az ugyanis kimondja, hogy a játékosoknak rövid hajjal és frissen borotváltan kell megjelenniük.

A 27 éves Price-nak nem tetszenek ezek a rendszabályok, ezért szíve szerint inkább más csapatot keresne, még úgy is, hogy a New York hosszú távú szerződést kínált neki.

„Nem akartam hosszú távú szerződést kötni velük. Ezek a szabályok... Ez régimódi baseball. Én viszont 1985-ben születtem. Ez nem nekem való. Ilyesmiben nem kívánok részt venni."

Jól hallunk? Egy igazi, az elveiért büszkén kiálló, szabad játékos beszél így? Visszautasítja a zsíros állást, hogy megmaradhasson a szakálla?

Nem mindenki sejt „szent” elveket a háttérben. Inkább azt gyanítják, hogy az emelkedő csillagzatú játékos nem szeretné magát hosszú szerződéssel lekötni, hogy aztán később még jobbat köthessen. De az is lehet, hogy egyszerűen csak igyekszik fölfelé srófolni az árat, hogy aztán boldogan szabaduljon meg az arcszőrzetétől...

Hamarosan kiderül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik