Fair play-díj: a műeső csatár beszélte le a bírót a büntetőről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.10. 12:56
null
Aaron Hunt bejelentkezett a fair play díjra (Fotó: Action Images)
Tudjuk, látjuk, tapasztaljuk: a labdarúgók túlnyomó többsége bizony csuklás nélkül bevállal egy műesést csapata sikere érdekében. De közülük vajon hányan elég őszinték ahhoz, hogy elismerjék, élnek a lehetőséggel, ha úgy adódik? Aaron Hunt, kérem, álljon fel!

A Werder Bremen angol felmenőkkel rendelkező, háromszoros német válogatott támadója a Nürnberg elleni hétvégi bajnoki 75. percében, 2–0-s vezetésnél könnyen (végleg) eldönthette volna a meccset, de nem akarta tisztességtelen módszerekkel.

A tizenhatoson belül a vendégek támadását megfékezni igyekvő Javier Pinolával találkozott (elsőre legalábbis nagyobb úgy tűnt), elesett, majd a bíró – sípja fülbemászó dallamával kísérve – a tizenegyes pontra mutatott.

A Nürnberg játékosai és az edző reklamáltak, a lassításból kiderült, abszolút jogosan, nem volt kontakt. Hunt a gólszerzés esélye helyett a műesést választotta. Ezt követően azonban olyat tett, amire nagyon kevesek hajlandóak.

Felpattant, odasétált a játékvezetőhöz, és súgott neki: ez nem volt büntető.

A bíró köszönte szépen és felülbírálta korábbi döntését, kifelé ítélt szabadrúgást

A Nürnberg játékosai nem győztek hálálkodni, Pinola kezet rázott ellenfelével. A meccs végéig az eredmény nem változott, így a büntető nélkül is nyert a bukdácsoló Werder.

A fair play díjra bejelentkező Hunt így nyilatkozott az esetről és vallomásáról a lefújást követően.

„Kerestem a kontaktot, büntetőt akartam. Ösztönösen cselekedtem, de elismerem, hiba volt. Gondolkodnom kellett rajta, de nem akartam, hogy így nyerjük meg a meccset.”

Őszinte és kemény. Sokkal több kéne Aaron Huntból (Fotó: Action Images)
Őszinte és kemény. Sokkal több kéne Aaron Huntból (Fotó: Action Images)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik