A potyázó kapus szinonimája lett az angolban Fülöp Márton neve

Vágólapra másolva!
2013.05.16. 11:52
null
Gyere szépen a kapus bácsihoz, ne kelljen kétszer mondanom! (Fotó: Action Images)
A Tottenhamnél bíznak benne, hogy a Newcastle kapusa nem fog „fülöpözni" az Arsenal ellen. Tavaly a BL-szereplésük ugrott a magyar kapus miatt.

„Do a Fulop" - olvastuk egy angol nyelvű Premier League beharangozó címében, és egy ilyen felütés után képtelenség nem megkeresni a választ a kérdésre, ami így hangzik: „Mi van?".

Nos, az van, hogy az angol bajnokság élvonalában a helyzet kísértetiesen hasonlít a tavalyira, amikor az utolsó fordulóban az volt a tét: az Arsenal vagy Tottenham csípi el a 3., még biztos Bajnokok Ligája-indulást érő helyet? Most a 4., BL-selejtezőt érő helyért csatáznak, de a különbség ezúttal is csak egy pont az Arsenal javára.

Tizenkét hónappal ezelőtt a Tottnham hiába nyert 2–0-ra otthon a Fulham ellen, ugyanis az Arsenal is győzni tudott Birminghamben a West Bromwich Albion vendégeként 3–2-re. A hazaiak kapuját, Ben Foster sérülése miatt Fülöp Márton védte, akinek az idényben az volt az egyetlen PL-mérkőzése, és a három gólból kettőben vastagon, egyben pedig csak úgy szőrmentén benne volt.

West Brom–Arsenal 2–3

A Tottenhamnél persze ették a kefét, most pedig cidriznek rettentően: az utolsó fordulóban ugyanis hiába nem ígérkezik nehéznek a Spurs dolga (otthon a már megmenekült Sunderland ellen), ha az Arsenal ahhoz a Newcastle-hoz utazik, amelyik a szezonban össze-vissza teljesített. Ráadásul a kapuba, Tim Krul sérülése Rob Elliott eltiltása miatt a harmadik számú kapus, Steve Harper áll majd be. Az a Harper, aki október óta nem védett, és, aki 20 éves Newcastle-i szolgálat után a nyáron biztosan továbbáll a Szarkáktól – ez lesz tehát a búcsúmérkőzése.

A cserekapusok alkalmazásáról egy osztállyal lentebb is vannak keserű tapasztalatok: a Watfordnak a Jonathan Bond helyére a 24. percben kényszerűségből beálló Jack Bonham szerencsétlenkedésén ment el a biztos feljutást érő 2. hely, miután otthon 2–1-re kikaptak a Leeds Unitedtől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik