A Barcelona elnökét sikkasztással vádolják

Vágólapra másolva!
2013.03.12. 15:59
null
Sandro Rosell bajban? (forrás: todomercadoweb.es)
Sandro Rosell, a Barcelona elnöke a világ egyik legbefolyásosabb klubját vezeti, de ennek ellenére Brazíliában most elítélték, merthogy korábban hamis papírokkal szervezett válogatott meccset a braziloknak.

Rosellt azzal vádolják, hogy 9 millió reált kapott közpénzekből a Brazília–Portugália 2008-as meccs szervezésére, és ezt szépen el is sikkasztotta. Ha vádak bebizonyosodnak, akár nyolc év börtönre is ítélhetik. Rosell akkor az Ailanto Marketing tulajdonosa volt, és közvetve ez a cég szervezte a meccset.

Az Ailanto Marketing ráadásul kapcsolatba hozható Ricardo Teixeirával, a Brazil Labdarúgószövetség korábbi elnökével. A rendőrség szerint Rosell magánszámláján 1 millió reál (1 reál kb. 120 Ft), Teixeiráén 705000 landolt valamilyen furcsa okból a meccs után. Ez később gyanússá vált, most pedig vádemelési szakaszba jutott az ügy.

A Barcelona elnökét azzal is vádolják, hogy hamis papírokkal szervezte meg a meccset. Az elnök ügyvédje szerint boszorkányüldözésről van szó.

„Felelőtlen és szégyenteljes ez a vád. Az Alianto azért köthette meg a szerződést, mert erre joga volt. A meccs pedig óriási siker volt."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik