Spanyolország: a következő három évben Szaúd-Arábiában a Szuperkupa

Vágólapra másolva!
2019.11.11. 16:24
null
A Real Madrid és a Barcelona csak a döntőben találkozhat egymással az első négycsapatos spanyol Szuperkupában (Fotó: AFP)
A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a következő három évben Szaúd-Arábiában rendezik meg a Spanyol Szuperkupát.

 

A viadalt a játékosok és a klubok kérésének megfelelően télen rendezik meg, hogy könnyítsék a menetrendet, és négy csapat vesz rajta részt, amelyek elődöntő és helyosztó rendszerben döntik el a végső sorrendet.

A rendezési lehetőségből befolyó összeget (ez egyes hírek szerint 40 millió euró is lehet évente!) az RFEF teljes egészében a helyi amatőr labdarúgás (az alacsonyabb ligák mellett a női futball és a futsal) felvirágoztatására fordítja.

Az egyezség szerint ezentúl a nők is mehetnek majd mérkőzésekre, sőt létrehoznak egy női versenysorozatot Szaúd-Arábiában, amelyet az RFEF felügyel majd.

A spanyol szövetség reméli, hogy ezek az intézkedések elősegítik a 2030-as világbajnoki rendezés pályázásának ügyét.

Az első négyes döntőt január 8. és 12. között az FC Barcelona, a Real Madrid, az Atlético Madrid és a Valencia részvételével rendezik meg, az elődöntőt és a finálét is a 62 ezres King Abdullah Sports City Stadionban rendezik meg.

Az elődöntőben az egyik ágon Barcelona–Atlético Madrid, a másikon Real Madrid–Valencia meccset rendeznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik