Spanyol Szuperkupa: Dühösek, mérgesek és idegesek vagyunk – Griezmann

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.01.18. 11:09
null
Antoine Griezmann mögött a bilbaói játékosok ünneplik a győzelmet (Fotó: Getty Images)
Ronald Koeman vezetőedző csalódottan, a két gólt szerző Antoine Griezmann inkább dühösen nyilatkozott a sajtó képviselőinek azután, hogy az FC Barcelona hosszabbítás után 3–2-re kikapott az Athletic Bilbaótól a 2021-es Spanyol Szuperkupa sevillai döntőjében. A hajrában kiállított Lionel Messi a Cadena COPE rádióadó legfrissebb információi szerint akár négymeccses eltiltást is kaphat.

„Csalódottak és szomorúak vagyunk, de nincs sok időnk bánkódni – idézi a Sport Ronald Koemant, az FC Barcelona vezetőedzőjét, akinek a csapata csütörtökön már az Atlético Madridot kiejtő harmadosztályú Cornella vendégeként lép pályára a spanyol Király-kupában. – Láttam olyan dolgokat, amik tetszettek, de olyanokat is, amikben fejlődnünk kell. Nehéz elfogadni a vereséget, de nem gondolom, hogy most egyet hátraléptünk volna. Nyilvánvalóan jobb lett volna nyerni, de a következő meccseken megmutathatjuk, hogy jó úton járunk. Időre van szükségünk. Sok játékosunknak tapasztalatszerzésként szolgált ez a döntő. A játékvezetésről jobb, ha nem beszélek, nem mondom el a véleményemet.”

A Barca francia támadója, Antoine Griezmann a legutóbbi négy döntőjében – a Bilbaónak lőtt kettővel együtt – összesen öt gólt szerzett, de az Atlético Madrid színeiben a Marseille-jel szemben 3–0-ra megnyert 2018-as Európa-liga-fináléval, valamint a francia válogatott Horvátország elleni világbajnoki döntőjével (4–2) ellentétben ezúttal nem győztes csapat tagja volt. Pedig nem sokon múlott, hiszen a Bilbao másodszor a 90. percben egyenlített.

„Dühösek, mérgesek és idegesek vagyunk, de még folytathatnám a sort. Amikor elveszítesz egy döntőt, csak rossz érzések kavarognak benned. Nem védekeztünk jól, nem kommunikáltunk egymással. Amikor száll a labda a kapu elé, valakinek kiabálnia kellene” – utalt Griezmann arra, hogy a Barcelona az első két gólját a szélről középre ívelt labdákból kapta.

Inaki Williams óriási gólt lőtt – épp Griezmann mellől (Fotó: Getty Images)
Inaki Williams óriási gólt lőtt – épp Griezmann mellől (Fotó: Getty Images)

A harmadikat nem, Inaki Williams a tizenhatos vonaláról gyönyörűen csavart a bal felső sarokba a kapufa érintésével. „Pályafutásom legszebb gólja volt – mondta a győztes gól szerzője a Movistarnak. – Jó futballt játszottunk, olyat, amilyet az edzőnk látni szeretett volna tőlünk. Szenvedélyesen küzdöttünk, az Athletic ezt tudja. Azt gondolom, megérdemelten nyertünk.”

A bilbaói gárda 1984 és 2015 után harmadszor hódította el a Spanyol Szuperkupát, ezzel a Deportivo La Corunát (1995, 2000, 2002) utolérve fellépett az örökrangsor harmadik helyére a 13-szoros győztes Barcelona és a 11-szeres bajnok Real Madrid mögé.

Ami a találkozó hajrájában Asier Villalibre megütéséért kiállított Lionel Messit illeti: az argentin klasszis a 753. mérkőzésén először kapott piros lapot az FC Barcelona mezében, s a Cadena COPE rádióadó legfrissebb információi szerint két és négy meccs közötti eltiltásra számíthat, amit a bajnokságban és a Király-kupában kell majd letöltenie. A katalánok a Cornella elleni kupamérkőzés után az Elchével, a Bilbaóval és a Betisszel játszanak a ligában, majd a Paris Saint-Germain elleni BL-nyolcaddöntő előtt a Deportivo Alavést fogadják.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

SPANYOL SZUPERKUPA
DÖNTŐ
FC Barcelona–Athletic Bilbao 2–3 – hosszabítás után
Sevilla,
Estadio de La Cartuja, zárt kapuk mögött. Vezette: Gil Manzano
Barcelona:
Ter Stegen – Dest (Mingueza, a szünetben), R. Araújo, Lenglet (Trincao, 106.), Jordi Alba – Pedri (Pjanic, 88.), S. Busquets (Puig, 97.), J. de Jong – O. Dembélé (Braithwaite, 88.), Messi, Griezmann. Vezetőedő: Ronald Koeman
Bilbao: Unai Simón – Capa (Berenguer, 82.), Y. Álvarez, Inigo Martínez (U. Núnez, 95.), Balenziaga (Lekue, 83.) – Ó. de Marcos, Vencedor (Vesga, 82.), Dani García, Muniain – Raúl García (Villalibre, 83.), I. Williams (Morcillo, 106.). Vezetőedző: Marcelino
Gólszerző: Griezmann (40., 77.), ill. Ó. de Marcos (42.), Villalibre (90.), I. Williams (93.)
Kiállítva: Messi (121.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik