Real: több mint fél évszázada nem történt ilyen a klubnál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.05. 09:05
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid keretében 65 éve nem szerepelt annyi katalán ajkú labdarúgó, mint most.

Kétségtelen, hogy a Barcelona Katalónia legnépszerűbb csapata. Az sem vitás, hogy a klub legnagyobb riválisa a Real Madrid lett a történelem során. Azonban számos olyan eset előfordult már, hogy a blancók szerződtettek játékost a gránátvörös-kékektől, vagy a királyiaktól távozott valaki a katalánok kedvéért.

Az sem ritka manapság, hogy a játékosokat már fiatal korukban elcsábítják a klubok, hogy náluk nevelkedjenek. A 2016–2017-es szezon érdekes mérföldkő a spanyol fővárosi csapat történetében, hiszen 65 éve nem szerepelt ennyi katalán játékos a csapatban.

Kiko Casilla, az Espanyol korábbi kapusa Tarragónához közel született, de már fiú korában a Real korosztályos csapatában játszott. Végül a barcelonai csapatban találta meg a számításait, majd 2015-ben a Realhoz szerződött.

Rubén Yánez szintén tavaly csatlakozott a klubhoz, akkor kapott profi szerződést a Castillából „igazolt” fiatal kapus. Ő Blanesben született, majd 2010-ig a közeli katalóniai Girona játékosa volt.

Mariano Díaz, aki ebben az évben került fel a felnőttcsapathoz, szintén egy katalán kisvárosban született. Édesanyja dominikai származású, így Díaz már az ottani válogatottban is szerepelt. Ő egyébként 2011 óta szolgálja a királyiakat, anno az Espanyolnál kezdett el futballozni.

Az 1951–1952-es szezon óta nem büszkélkedhetett három katalán ajkú labdarúgóval a Real Madrid. Akkor Joaquín Oliva, Joaquín Navarro és Gausí szerepelt a madridi gárdában.

Hamarosan a rekord is megdőlhet, ha a Castilla további három katalán játékosa profi szerződést kap a klubtól. Víctor Campuzano, Mario Hermoso és Aleix Febas már ott kopogtat az első csapat ajtaján.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik