B. L. 2020.11.25 14:02 Frissítve: 2020.11.25 14:17

Real Madrid: Érzem, hogy tudok segíteni, maradnék – Modric

Luka Modric pályafutása a végéhez közelít, de a 35 éves horvát középpályás úgy érzi, még mindig képes segíteni a Real Madridnak, és szívesen maradna továbbra is a királyi gárda alkalmazásában.

A 35 éves középpályás az utóbbi időkben ki-kimarad a kezdőből, szerződése a nyáron lejár (Fotó: AFP)

 

Modric a Real Madrid Inter elleni BL-ütközetét megelőző sajtótájékoztatóján beszélt a jövőjéről. A futballista az elmúlt hetekben többször is kimaradt a kezdőcsapatból, például a Mönchengladbach és az Inter elleni BL-mérkőzésen, vagy a barcelonai el Clásicón.

Szerződése jövő nyáron lejár az együttesnél, de újra elmondta, hogy a szíve szerint továbbra is maradna a királyi gárdánál.

„Sokszor elmondtam már, hogy maradni szeretnék a Real Madridnál, aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Mindig ugyanez a válaszom, a Realban szeretném folytatni. Úgy érzem, hogy tudok segíteni a csapaton. Ha engem kérdeztek, mit szeretnék, akkor az a válaszom, hogy maradni. Itt akarom befejezni a pályafutásomat, de ez sok mindentől függ. Senki sem lenne nálam boldogabb, ha innen vonulhatnék vissza” – felelte az újságírók kérdésére.

„Jól érzem magam, azokon a meccseken, amelyeken nem jutottam szóhoz, az az edző döntése volt, és amikor lehetőséget kapok, akkor próbálok élni vele. Sokat beszélnek a helyzetemről, de meglátjuk, mit hoz a jövő” – ismételte meg a horvát középpályás.

A királyi gárda nem kezdte jól a BL-idényt, a csoportkör felénél csupán egy sikere van, és csak a 3. helyen áll a Mönchengladbach és a Sahtar mögött (igaz, előbbivel szemben egy pont a hátrány, utóbbi pedig csak az egymás elleni eredménnyel előzi).

„Mindenből hiányzik egy kicsi. Először is fontos, hogy ne legyenek sérüléseink. Való igaz, hogy hiányzik a kiegyensúlyozottság a játékunkból, ugyanakkor vannak bíztató jelek is. Néha az is nehézséget okoz, hogy szurkolók nélkül játszunk. Viszont úgy gondolom, hogy javulni fogunk, és jó idényt teljesítünk.”

A koronavírus-járvány miatti helyzetben alaposan összetorlódtak az események, a klubcsapatok gyakorlatilag háromnaponta játszanak, és amikor nem, akkor a válogatottban szerepelnek a futballisták.

„Tény, hogy túl sok a mérkőzés, háromnaponta játszunk a válogatottban, a nemzetközi porondon vagy a hazai fronton. Nagyon nehéz időket él a világ, és senki sem foglalkozik a játékosok egészségével. Sok a sérülés. Nem kell még ennél is több meccset létrehozni, mert még több sérülés lesz, és nem tudom, akkor ki játszik azokon a meccseken” – felelte.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
B-CSOPORT
18.55:
Borussia Mönchengladbach (német)–Sahtar Doneck (ukrán) (Tv: Spíler1)
21.00: Internazionale (olasz)–Real Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Mönchengladbach 3 1 2
10–4 +6 5
2. Sahtar Doneck 3 1 1 1   3–8 –5 4
3. Real Madrid 3 1 1 1   7–7   0 4
4. Internazionale 3 2 1   4–5 –1 2

 

2021.01.21 19:58:05

Spanyol labdarúgás VÉGH JÁNOS

Nem volt egyszerű dolguk: Griezmannék harmadosztályú ellenfelük ellen hosszabbításra kényszerültek.

2021.01.20 23:36:09

Spanyol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Aligha van szüksége Messinek arra, hogy igyekezzem magyarázni a cselekedeteit. Bár kétségtelen, mögötte is halmozódnak az évek, mérséklődött kirobbanásának intenzitása is, amellyel korábban alig adott esélyt a védőknek az utánrúgásra.

2021.01.20 19:17:49

Spanyol labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Vezetett a Real, de a lelkesen küzdő hazaiak előbb egyenlítettek, majd tíz emberrel a győzelmet is megszerezték.

2021.01.17 19:25:38

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A kétszer is egyenlítő, majd a hosszabbításban csodagólt szerző baszkoké lett a spanyol Szuperkupa.

2021.01.14 07:45:34

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sokáig öregurasan futballozott a madridi csapat, a hajrában két kapufát lőtt, és csak szépíteni tudott.