Real: „Egy vereség, és vége a világnak. Türelmetlen a klub”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.31. 18:51
A 109-szeres holland válogatott labdarúgó, Rafael van der Vaart szerint a Real Madrid a legtürelmetlenebb klub a világon. A 32 éves középpályás úgy véli, ha a csapat egyszer kikap, eluralkodik a világvége-hangulat az együttes háza táján.

A világbajnoki ezüstérmes játékos a nyáron visszatért Spanyolországba – miután Hamburgban lejárt a szerződése –, és az első osztályba feljutó Betishez igazolt. Az Ajaxban és a Tottenhamben is szereplő futballista 2008 és 2010 között a Real Madridot erősítette, amely nem ebben a két szezonban érte el története legnagyobb sikereit.

„A királyiaknál kudarcként élik meg, ha trófea nélkül zárnak egy szezont, de ha elveszítenek egy meccset, már akkor is olyan a hangulat, mintha vége lenne a világnak. A Real Madrid a földkerekség legtürelmetlenebb klubja” – vélekedett Van der Vaart.

„Amikor a Realhoz szerződtem, Ramón Calderón volt az elnök, Predrag Mijatovics a sportigazgató és Bernd Schuster a vezetőedző. Három hónappal később egyikőjük sem állt a klub alkalmazásában. Őrület!” – emlékezett vissza a spanyol fővárosban eltöltött időszakra a holland futballista, aki a blancók játékosaként két év alatt csak egy spanyol Szuperkupát nyert.

Van der Vaart a Portóhoz szerződő Iker Casillas klubváltásáról is szót ejtett.

„Sajnálatos, ahogy Casillas távozott a klubtól. Számos trófeát nyert a csapattal, a neve egybeforrt a Real Madriddal, mégis tiszteletlenül bántak vele” – mondta a korábbi csapattárs.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik