Megtámadták a Real buszát - a Gijón edzője volt a tettes

Vágólapra másolva!
2010.11.15. 14:02
null
Preciado nem csak a meccs közben volt ideges (Fotó: Action Images)
A Real Madrid 1–0-ra megverte a Sporting Gijónt idegenben, és a játékosok szerint rendkívül ellenséges hangulat fogadta őket a pályán. De a stadionon kívül is „folytatódott a küzdelem", legalábbis a hazaiak vezetőedzője, Manolo Preciado megtámadta a blancók autóbuszát. A járműnek egy üveget dobott, amely egy hölgyre pattant. Bár José Mourinho csak a lelátóról nézhette végig a bajnokit, így is rekordot döntött.

Manolo Preciado, a Sporting Gijón vezetőedzője már a Real Madrid elleni, vasárnapi mérkőzés előtt összetűzésbe keveredett a blancókkal, pontosabban José Mourinhóval, akiről úgy nyilatkozott, hogy a portugál szakember „söpredék és rossz kolléga".

Nem is volt meglepő, hogy a „királyi gárdát" ellenséges hangulat fogadta az El Molinónban, és az eltiltása miatt a lelátón helyet foglaló Mourinhót is nagy füttykoncerttel fogadták.

HIGUAÍN: TUDTUK, HOGY EZ VÁR RÁNK

A győztes gólt szerző Gonzalo Higuaín örül, hogy sikerült nyernie a Real Madridnak, az argentin támadó szerint is ellenséges hangulat fogadta csapatát az El Molinónban.

 

„Örülök a gólomnak, de volt még egy szabályos találatom, amit nem adtak meg. Fontos siker volt ez a Barcelona győzelme után. Kemény meccset játszottunk. Tudtuk, hogy ilyen hangulat vár ránk, de szerencsére nem történt semmi komolyabb incidens. Nekünk, játékosoknak nem kell a külső körülményekkel foglalkoznunk, hanem a játékra kell koncentrálnunk, semmi másra. Nem bánt, hogy lecseréltek, de szerintem egy kicsit korai volt" – mondta Higuaín.

A Real Madrid azonban a körülmények ellenére 1–0-ra megnyerte a mérkőzést Gonzalo Higuaín találatával, de a meccs lefújásával nem ért véget a két csapat összecsapása. Jobban mondva a Sporting Gijón edzője dühében megtámadta a Real Madrid autóbuszát a stadion parkolójában.

Preciado a blancókat szállító járműre egy üveget dobott, amely egy hölgyre pattant, és a szakember a nemi szervét fogdosva kiabált a madridiakkal, akik gyorsan bezárták a busz ajtaját, nehogy tettlegességig fajuljon az incidens.

A Sporting trénere azonban máshogy emlékszik a történtekre: szerinte Rui Faria, a Real Madrid erőnléti edzője leszállt a buszról, és – Miguel Pardeza sportigazgató társaságában – azt kiabálta neki, hogy „Mentek a másodosztályba".

Preciado a Cadena SER műsorában azt is elmondta, a meccs után Mourinhóval is összefutott a vegyes zónában, aki „két ujjával a győzelem jelét mutatta vagy a másodosztályra utalt."

„Ha őszinte akarok lenni, akkor meg kell mondanom, hogy ellenséges volt a hangulat az El Molinónban. Az persze természetes, hogy a szurkolók biztatják a kedvenceiket. Szerencsére sikerült a saját futballunkat játszani. Tisztelem mások véleményét, de nem osztom őket, és megvédem az edzőmet, aki a legjobb" – mondta Casillas, akit a drukkerek célba vettek egy újságpapírból gyúrt galacsinnal az egyik kirúgásnál.

José Mourinho kétmeccses eltiltása miatt csak a lelátóról nézte végig az összecsapást, de ennek ellenére rekordot döntött: ő lett a Primera División legjobb eredménnyel bemutatkozó vezetőedzője. A blancók 11 forduló alatt kilencszer nyertek, és két döntetlent játszottak, míg az eddigi csúcstartó, Josep Guardiola kilenc sikere mellett egy iksszel és egy vereséggel kezdett a Barcelona élén két évvel ezelőtt.

Nem csak Mourinho döntött rekordot: a Real Madrid eddigi 29 pontjával a legtöbb ponttal rajtoló csapat lett a Primera Divisiónban a hárompontos rendszer 1995–1996-os bevezetése óta.

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,ll,2010/11,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik