Meglepi-e a Braunschweig a Bayernt?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.19. 11:35
null
Közel sem biztos, hogy Mario Götze és Franck Ribéry szerepet kap a Bayern soros bajnokiján (Fotó: Reuters)
Ha hétvége, akkor bajnoki víkend az öreg kontinens labdarúgópályáin. A Bundesligában a 31., az olasz és a spanyol első osztályban egyaránt a 34. kört, Angliában pedig a 35. fordulót rendezik meg. A húsvéti ünnepekre való tekintettel a forduló összes mérkőzését szombaton játsszák a Serie A-ban, innen is kerül ki a játéknap slágerütközete: a Fiorentina–Roma találkozó. Bónuszként a francia Ligakupa döntőjében a Ligue 1 éllovasa, a Paris Saint-Germain az Olympique Lyonnal méri össze erejét este kilenckor. Topliga-beharangozónk.

 

NÉMETORSZÁG

Öldöklő csata várható a hátralévő fordulókban a kiesés elkerüléséért a Bundesliga első osztályában. Ennek egyik első felvonásaként az utolsó helyezett Braunschweig a már biztos aranyérmes Bayern Münchent látja vendégül, és mivel a bajorok az utóbbi időben nagyon elhanyagolják a számukra már tét nélküli bajnoki meccseket, az újonc készen áll a bravúros pontszerzésre. Az Eintrachtnak ráadásul nem megy rosszul mostanában, utóbbi négy bajnokiján kétszer nyert, egyszer döntetlenezett, azt az ikszet pedig Leverkusenben csípte el. Ami a hazai mérlegét illeti: a tizennegyedik helyet foglalja el a vendéglátók tabelláján, eddigi hat győzelméből ötöt az Eintracht Stadionban szerezve.

Bár „a Bayern a világ legjobbja momentán” – ahogy Torsten Lieberknecht braunschweigi edző fogalmazott –, „megfelelő hozzáállással, némi csibészséggel és a hazai szurkolók támogatását élvezve” a BTSV egyáltalán nem esélytelen a müncheniek ellen. Hát, ha még hozzátesszük, hogy a Bayern kapuját ezúttal sem Manuel Neuer védi, David Alaba megfázott, Rafinha meg Toni Kroos pedig eltiltását tölti a bajoroknál.

Érdekes kilencven percet ígér az osztályozós helyen álló Hamburg és a BL-be igyekvő Wolfsburg ütközete is. Annak ellenére, hogy a HSV pocsék szezont fut, szurkolói kitartanak mellette, amit jelez az 51 (!) ezres hazai átlagnézőszám, és az is, hogy a tegnapi edzést legalább ezren tekintették meg a zuhogó esőben.

A magyar érdekeltségű csapatok közül a Hannover (Huszti Szabolcs klubja) csütörtök este játszott – és idegenben 3–2-re megverte az Eintracht Frankfurtot –, míg a Schalke (Szalai Ádám) vasárnap a forduló záró találkozóján Stuttgartban vendégeskedik.

OLASZORSZÁG

Teljes fordulót rendeznek a Serie A-ban, nyolc meccs délután háromkor kezdődik, egy (Juventus–Bologna) fél hétkor, a Fiorentina–Roma rangadó pedig este kilenckor. Ha a „zebrák” begyűjtik a három pontot, és a „farkasok” kikapnak Firenzében, gyakorlatilag eldőltnek tekinthető a bajnokság az első és a második helyezett közötti tizenegy pontos különbség miatt, minden más esetben viszont tovább tart a Juve Roma általi üldözése.

„Nem adhatjuk fel, és nem is adjuk fel a bajnoki címért zajló harcot, ezért mindent megteszünk, hogy győztesen távozzunk Firenzéből” – tüzelte övéit a sorozatban nyolcadik bajnoki győzelmére készülő fővárosi legénység kapitánya, Francesco Totti.

A Parma (6.)–Inter (5.) mérkőzés az Európa-ligába jutásért zajlik, akárcsak a Lazio (9.)–Torino (7.) összecsapás, itt a vesztes alighanem lemondhat a nemzetközi kupás álmairól.

ANGLIA

A bajnoki versenyfutásban érdekelt együttesek közül a harmadik Manchester City csak hétfőn (West Bromwich), az éllovas Liverpool pedig vasárnap (Norwich) lép pályára. (Vasárnapi meccselő még az Arsenal és a Manchester United is.) Egyedül a második helyezett Chelsea játszik szombaton, éspedig a sereghajtó Sunderlandet fogadja.

Országos egyes, legyinthetnénk, ha nem tudnánk, hogy a „fekete macskák” foggal-körömmel harcolnak Premier League-tagságuk meghosszabbításáért, vagy ha éppen nem láttuk volna a Man. City elleni hétközi – majdnem – bravúrjukat (2–2 idegenben úgy, hogy az ellenfél a 88. percben egyenlített). Ennek fényében a Sunderlandnek akár még lehet is keresnivalója a Stamford Bridge-en.

SPANYOLORSZÁG

Három mérkőzés szerepel a mai programban, de egyetlen dobogóst sem láthatunk ebben. A listavezető Atlético ugyanis már tegnap letudta a penzumát (és ha nehezen is, de 2–0-ra nyert az Elche ellen), a második Real Madrid május hetedikére halasztotta valladolidi vendégszereplését, míg a harmadik Barcelona csak vasárnap este lép pályára a Bilbao házigazdájaként – alkalmasint ez utóbbi összecsapás a forduló mérkőzése.

A Barca a bajnoki címért, az Athletic a BL-selejtezőt érő negyedik helyért van nagy versenyben, és a győzelem mind a két fél számára jól jönne most.

ANGLIA, PREMIER LEAGUE
35. FORDULÓ
Tottenham–Fulham 13.45 (Tv: Digi Sport1)
Aston Villa–Southampton 16.00
Cardiff City–Stoke City 16.00

Newcastle United–Swansea 16.00
West Ham United–Crystal Palace 16.00

Chelsea–Sunderland 18.30
(Tv: Digi Sport1)

SPANYOLORSZÁG, PRIMERA DIVISIÓN
34. FORDULÓ
Osasuna–Valencia 16.00 (Tv: Sport2)
Levante–Getafe 18.00
Real Sociedad–Espanyol 20.00

OLASZORSZÁG, SERIE A
34. FORDULÓ
AC Milan–Livorno 15.00 (Tv: Sport Klub)
Atalanta–Verona 15.00
Catania–Sampdoria 15.00

Chievo–Sassuolo 15.00
Genoa–Cagliari 15.00

Lazio–Torino 15.00
Parma–Inter 15.00

Udinese–Napoli 15.00
Juventus–Bologna 18.30
(Tv: Digi Sport2)
Fiorentina–AS Roma 21.00
(Tv: Digi Sport2)

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA
31. FORDULÓ
Augsburg–Hertha BSC 15.30
Borussia Dortmund–Mainz 15.30
(Tv: Eurosport2)
Braunschweig–Bayern München 15.30

Freiburg–Mönchengladbach 15.30
Werder Bremen–Hoffenheim 15.30

Hamburger SV–Wolfsburg 18.30
(Tv: Eurosport2)

FRANCIAORSZÁG, LIGAKUPA
DÖNTŐ
Olympique Lyon–Paris Saint-Germain 21.00
(Tv: Digi Sport1, Sport Klub)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik