Maicon: Madridban szeretnék játszani

Vágólapra másolva!
2010.06.03. 13:35
null
A nagyszerű páros: Maicon dicsérte a hozzá ragaszkodó Mourinhót (Fotó: Action Images)
Maicon a brazil válogatott jobbhátvédjeként komoly tervekkel vág neki a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságnak. A 28 éves játékos eddig sem alacsony ázsióját igen megnövelte, hogy az olasz Internazionale kulcsembereként Bajnokok Ligáját nyert, ráadásul a Real Madrihoz szerződő portugál José Mourinho magával akarja vinni őt. A költözés nem lenne Maicon ellenére sem, sőt...

„Számomra most elsődlegesen a vébé-szereplés a fontos, jó formában vehetek részt a tornán – nyilatkozta Maicon a spanyol AS című sportnapilapnak. – Bízom abban, hogy meg tudjuk nyerni a világbajnokságot, mert a csapatunkat képesnek tartom erre. Megtiszteltetés számomra, hogy a Real Madridtól van érdeklődés irányomba. Ez nagyon fontos számomra, mert illúzióval tölt el, de most tényleg a válogatottra összpontosítok."

A brazil azonban nem úszta meg ennyivel, további újságíró kérdésekre válaszolva mégiscsak kénytelen volt továbbgondolni a madridi lehetőséget.

SZAVAZÁS

José Mourinhóval a Real Madrid képes lesz-e elhódítani a spanyol bajnoki címet a Barcelonától?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Madridban szeretnénk játszani, ami önmagában is megtisztelő, de egyben nagy kiugrási lehetőség lenne a pályafutásomban. A Manchester Cityvel viszont nincs semmilyen tervem, ezt biztosan mondhatom."

A jobbhátvéd elárulta, még válogatottbeli csapattársával, a Real Madridhoz tavaly szerződő Kakával sem volt alkalma beszélgetni a madridi lehetőségről, mert a vb-program annyira zsúfolt, hogy most egy ilyen baráti eszmecserére sem idő, sem lehetőség nincs.

„A BL-döntő előtt már volt alkalmam a Real sportközpontjában, Valdebebasban edzeni, ami nagyszerű létesítmény, és messze felülmúlta a várakozásaimat. Nagyon jó lenne oda visszatérni valamikor, miként a Bernabéuban is játszani."

Maicon madridi szereplését nagyban elősegítheti Mourinho, aki már az Internél is megtalálta a közös hangot a brazil légióssal. Utóbbi pedig pontosan tudja: az ő párosukra vonatkozó kérdésre mit kell válaszolnia.

„Mourinho nagyszerű edző, szerintem ebben senki nem kételkedik a világon. A munkakapcsolatunk nagyszerű volt, jól tudtunk együtt dolgozni, és jó volna megint közös célokért küzdeni. Sok nagy csatát éltünk meg együtt, több nagy címet szereztünk közösen, és remélem, képes leszek hasonlókra. Ő az egyik legjobb edző, akivel valaha együtt dolgozhattam."

Mourinho nem hozta nyilvánosságra, de nyílt titok, hogy Madridba történő szerződésének egyik feltétele volt Maicon szerződtetése.

„Erről nem tudok, de boldoggá tesz – nyilatkozta az érintett hátvéd. – A játékosok számára mindig fontos, hogy érezzék az edző részéről a bizalmat."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik