CS. B. 2022.05.24 11:04 Frissítve: 2022.05.24 11:44

Barcelona: Xavi az újjáépítésről beszélt, de Lewandowskiról nem

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) második helyen záró FC Barcelona vezetőedzője, Xavi úgy gondolja, hogy a csapatot újjá kell építeni, arról azonban nem akart beszélni, hogy a Bayern München gólkirálya, Robert Lewandowski csatlakozik-e a Barcához. 

 

Xavi az ausztráliai sajtótájékoztatón (Fotó: AFP)

 

Ahhoz képest, hogy Xavi novemberben a 9. helyen vette át az irányítást, az idény végére 13 ponttal a bajnok Real Madrid mögött végzett az FC Barcelonával a spanyol bajnokságban. Ugyanakkor a katalánok a legutóbbi kilenc mérkőzésükből négyet elveszítettek, és a bajnoki idényzárójuk sem sikerült fényesre, hiszen hazai pályán 2–0-ra kikaptak a Villarrealtól.

 
A vezetőség szerint Lewandowski ügynöke nyomására távozna
Lewandowski már idén elhagyná a Bayernt a katalánokért – sajtóhír
Salihamidzic elismerte, Lewandowski távozni szeretne
Lewandowski ügynöke már Barca-mezeket vásárolt – sajtóhír
Kahn szerint Lewandowski marad a Bayernnél

A csapat szinte közvetlenül a záró forduló után repülőre szállt, hogy lejátssza legelső mérkőzését Ausztráliában, méghozzá az ausztrál liga All Star-csapat – amelyet a korábbi Manchester United-játékos, Dwight Yorke vezet – elleni szerdai felkészülési meccset.

Xavi 20 futballistát, többek között a csapatkapitány Sergio Busquetset és Pierre-Emerick Aubameyangot is magával vitte Ausztráliába. A spanyol tréner a találkozó előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a következő idényben sokat kell fejlődnie a Barcának.

„Úgy gondolom, jó úton haladunk, pozitívnak kell lennünk. Ugyanakkor a következő idényben még inkább versenyképesnek kell lennünk, és meg kell nyernünk a Bajnokok Ligáját, miért ne? – idézte a Yahoo Sports Xavit.Újjáépítjük a csapatot, nem engedhetünk meg egy újabb évadot címek megszerzése nélkül.”

Az újjáépítés egyik fundamentuma a Bayern München támadója, Robert Lewandowski lehet, aki sajtóhírek, valamint az ügynöke, Pini Zahavi szerint a nyáron elhagyná a bajorokat, hogy a Barcelonához szerződjön – Xavi erről a transzferről sem kívánt beszélni a sajtótájékoztatón. 

„Sem Lewandowski, sem más játékos érkezését nem tudom megerősíteni. Természetesen keményen dolgozunk, és nyilvánvaló, hogy erősítenünk kell.” 

„Idő kérdése – tette hozzá az új játékosok bemutatásáról. – Ha be kell jelentenünk valamit, akkor megtesszük, de még nem jött el az ideje.”


2022.06.24 22:12:12

Spanyol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

ALAPVONAL. A legutóbbi két idényben már kis túlzással jobban utálták Bale-t a Real-drukkerek, mint a Barcelona vagy az Atlético bármelyik játékosát, és az újságírók is ott rúgtak bele, ahol csak tudtak. A képességei ellenére egyébként sohasem számított közönségkedvencnek Madridban, igaz, már az érkezésekor sem volt könnyű helyzetben.

2022.05.29 22:55:01

Spanyol labdarúgás L. P. I.

2022.05.22 09:58:50

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A vendégek kiharcolták az európai kupaszereplést, többen is most köszöntek el a Barcelonától.

2022.05.20 14:01:02

Spanyol labdarúgás BABJÁK BENCE

Exkluzív: kulisszatitkok a Real támadójáról volt edzőjétől és a Folha de Sao Paulo újságírójától.

2022.05.10 21:13:45

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Remekelt a Dembélé, Aubameyang kettős, Aspas ismét betalált – Ronald Araújo agyrázkódást szenvedett egy ütközés során.