Barcelona: Messi és C. Ronaldo újra egymás ellen? A Juvéval játszanak augusztusban

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.07.23. 17:31
null
Cristiano Ronaldo (balra) és Lionel Messi augusztusban újra találkozhatnak a pályán (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona labdarúgócsapata augusztus 8-án a Juventust fogadja a Joan Gamper-kupa keretein belül a Camp Nouban – számolt be róla a katalán klub a hivatalos honlapján.

Az FC Barcelona alapító elnökének tiszteletére életre hívott kupára a Juventus másodszor kapott meghívást: 2005-ben a 2–2-es rendes játékidőt követően – Andrés Iniesta és Giovanni van Bronckhorst, valamint Alessandro Del Piero és David Trezeguet szerezte a gólokat – az olasz egylet tizenegyesekkel 4–2-re nyert.

Az idei mérkőzés több szempontból is különleges lehet: egyfelől azért, mert újra farkasszemet nézhet egymással Lionel Messi és Cristiano Ronaldo – már amennyiben az argentin sztár a sajtóhíreknek megfelelően meghosszabbítja szerződését a katalán klubbal, és a portugál világklasszis sem hagyja el addig Torinót. Másfelől most először írják ki a hölgyeknek is a Gamper-kupát, a férfiak összecsapása előtt a két klub női együttese is megmérkőzik egymással. Harmadrészt pedig 2020 márciusa, a koronavírus-járvány kezdete óta ezen a (két) meccsen lehetnek először nézők a Camp Nouban; a legendás létesítményt 20 százalékos kapacitással nyitják meg, vagyis körülbelül 20 ezer nézőt engednek majd be a lelátókra.

A hölgyek mérkőzésére 18, a férfiakéra 21.30 órától kerül sor augusztus 8-án.

A Barca a Joan Gamper-kupáig a Gironával (július 24.), a VfB Stuttgarttal (július 31.) és a Red Bull Salzburggal (augusztus 4.) játszik még felkészülési meccset. Első nyári találkozóján Ronald Koeman együttese 4–0-ra nyert a spanyol harmadosztályú Gimnastic ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik