Barcelona: Luis Enrique távozik a szezon végén – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.01. 22:06
null
Luis Enrique pihenésre vágyik (Fotó: AFP)
Luis Enrique, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona vezetőedzője hivatalosan is bejelentette, hogy a szezon végén távozik a posztjáról.

 

Luis Enrique a Sporting Gijón elleni, 6–1-re megnyert találkozót követően az öltözőben bejelentette a játékosoknak, hogy a szezon végén távozik a Barcelona kispadjáról. Ezt a sajtótájékoztatón a jelenlévő újságíróknak is megerősítette.

A Mundo Deportivo beszámolója szerint Enrique korábban már elmondta a hírt a klub két vezetőjének, Robert Fernándeznek és Albert Solernek, de a bejelentéssel a nagy nyilvánosság előtt sem akart az idény végéig várni.

A Barcelona a 2016–2017-es kiírásban még egyaránt versenyben van a spanyol bajnoki címért, a kupagyőzelemért, illetve a Bajnokok Ligájában is áll – igaz, a Paris Saint-Germain elleni nyolcaddöntő visszavágója előtt meglehetősen halványak az esélyei a továbbjutásra.

A 46 éves edző 1996 és 2004 között játékosként szerepelt a Barcelonában. Trénerként 2008-tól 2011-ig a katalán klub második csapatát irányította, majd a Roma és a Celta Vigo vezetőedzője volt egy-egy szezon erejéig.

A Barcelona vezetését 2014 májusában vette át Gerardo Martinótól, a katalánokat pedig két spanyol bajnoki címig, két Király-kupa-győzelemig, egy spanyol és egy európai Szuperkupa-elsőségig, valamint egy Bajnokok Ligája- és egy klubvilágbajnoki aranyéremig kormányozta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik