Barcelona: Laporta a Valenciával tárgyalt, két játékos neve is szóba került

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.05.17. 22:10
null
Joan Laportáék mozgalmas nyár elé néznek (Fotó: AFP)
Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke kedd este a Catalunya Radiónak nyilatkozott, nem sokkal azután, hogy spanyol sajtóértesülések szerint a Valencia elnökével, Anil Murthyval és ügyvezető igazgatójával, Joey Limmel ebédelt. A katalán klub első embere szót ejtett többek között Robert Lewandowskiról, Frenkie de Jongról, sőt még a Real Madridba tartó Kylian Mbappéról is.

 

„Üzleti ebéden vettünk részt, amelyen olyan kérdésekről beszéltünk, amelyek mindkét klub számára érdekesek, de köt a titoktartás, úgyhogy részleteket nem árulhatok el” – erősítette meg a sajtóinformációkat Laporta a Catalunya Radio kérdésére. A hírek szerint a Barcelona elnöke többek között Carlos Soler és José Gaya esetleges átigazolásáról egyeztetett a Turia-parti egyesülettel, amely állítólag 60 millió eurót szeretne kapni a két játékosért – a továbbra is anyagi gondokkal küzdő Barca ezt az összeget nem óhajtaná kifizetni.

A katalán klub első embere a Robert Lewandowski esetleges szerződtetését érintő kérdésre kitérő választ adott. „Ha sikerül helyreállítani a klub pénzügyi helyzetét – ami szerintem sikerülni fog –, akkor képesek leszünk megvalósítani az átigazolási terveinket. Azon dolgozunk, hogy a csapatunk a lehető legjobb legyen a következő idényre. Nem egyszerű a szituáció, mert nagyon nehéz gazdasági helyzetből próbáljuk talpra állítani a klubot, de az előttünk álló szezonban már olyan csapattal kell rendelkeznünk, amely minden trófea megnyerésére esélyes, beleértve a Bajnokok Ligáját is.”

Keddi hírek szerint a Barcelona 30, legfeljebb 35 millió eurót szán a Bayern München lengyel csatárának megvásárlására, akinek a Paris Saint-Germain és a Chelsea érdeklődése ellenére továbbra is a katalán klub a prioritása.

Laporta szót ejtett Ousmane Dembéléről és Frenkie de Jongról is – a francia szélső jövője továbbra is a levegőben lóg, még mindig nem sikerült vele megállapodni a hosszabbításról, míg a holland középpályást Erik ten Hag szeretné a Manchester Unitedhez édesgetni.

„Dembélé szeretne maradni, de nagyon csábítják más, általa jobbnak tartott lehetőségek (a legfrissebb hírek szerint a PSG mellett a Bayern München is szeretné a soraiban tudni – a szerk.). Megkapta már az ajánlatunkat, jövő hétre várjuk a válaszát. Szeretnénk, ha megoldódna az ügye. De Jong esetében azt tesszük majd, ami a legjobb a klubnak. Ha sikerül megkötnünk azokat a szerződéseket, amelyeket szeretnénk (itt a klub gazdasági helyzetét segítő megállapodásokról van szó – a szerk.), akkor nem lesz olyan, hogy valakit csak anyagi megfontolásból adunk el” – jelentette ki a Barca elnöke.

Dani Alves kapcsán Laporta elmondta, „van rá esély”, hogy fél évvel meghosszabbítsák a szerződését, így a katari világbajnokságig a Barcelona játékosa maradhatna, de végleges döntést majd csak azután hoznak vele kapcsolatban, hogy meghallgatták a szakmai stáb véleményét.

Laportát végül megkérdezték a Real Madridba tartó Kylian Mbappéról is. „Sohasem gondolkodnánk olyan játékos szerződtetésén, aki idényenként ötvenmillió eurós fizetést kér” – felelte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik