K. T. I.
2021.11.23 12:34 Frissítve: 2021.11.23 12:34

Barcelona: Koemannal és Valverdével sem bántak megfelelően – Messi

Kylian Mbappé, Sergio Ramos és Xavi játszották a főszerepet Lionel Messi mellett abban az interjúban, amit az argentin klasszis a Marcának adott első párizsi hónapjai, a távozása óta Barcelonában és a La Ligában történt események, valamint saját jövője kapcsán.

 

Lionel Messi úgy érzi, mostanra tökéletesen adaptálódott a PSG stílusához (Fotó: AFP)

 

„Mostanra tökéletesen alkalmazkodtam a PSG játékához, jól érzem magam” – jelentette ki a hétvégén a francia klub színeiben az első bajnoki gólját megszerző Lionel Messi. A spanyol Marca terjedelmes interjút közölt a hatszoros aranylabdás játékossal, aki a beszélgetés során részletesen kifejtette a véleményét volt csapata, a Barcelona helyzetéről.

A Marca címlapja

„Elkeserít a Barcelona helyzete, mert bár már nem ott játszom, örökre a csapat szurkolója leszek. A legjobbakat kívánom nekik és nagyon remélem, képesek lesznek visszakapaszkodni a legjobbak közé” – idézte a Marca Lionel Messit, akit arról kérdeztek, milyen érzések kavarognak benne, ha arra gondol, korábbi klubja akár a legjobb tizenhat közé sem kerülhet be a Bajnokok Ligája jelenlegi kiírásában.

Az argentin ugyanakkor úgy érzi, korábbi csapattársa, a gyerekkorától Barcelonában pallérozódó Xavi Hernández vezetőedzői kinevezése jó döntés volt a válság kezelésére.

„Rengeteget számíthat a személye. Óriási tudással bíró edző, aki tökéletesen ismeri a helyet, ahová érkezett. Gyerekkora óta Barcelonában élt, képes lehet visszaállítani a Barcelonát övező misztikumot, felkészült, a szurkolók és a játékosok pedig annyira, de annyira tisztelik, hogy bármit képes lehet náluk elérni. A fiatalok számára tökéletes tréner lehet, rengeteg mindent tud tanítani nekik, ráadásul nem kell bizonygatnia semmit, anno ő is ugyanolyan cipőben járt, mint most ők. Rengeteget fejlődhet a csapat az irányítása alatt. Nincs kétségem!” – magasztalta volt csapattársát, majd arra is kitért, mi állt abban az ominózus SMS-ben, amit Xavi is emlegetett a kinevezése után.

 
Tudtam, hogy nem lesz gond a beilleszkedéssel – Messi
Aranylabda: Lionel Messi elárulta, kinek adná az idei díjat

„Hogy konkrétan mi volt? Őszintén, nem emlékszem. Xavi jó barátom, rendszeresen beszélgetünk egymással még most is. Tudom, hogy gratuláltam neki, nagy lépés ez a karrierjében, a legjobbakat kívántam neki. Hogy játékosként visszatérek-e? Mindig is azt mondtam, hogy egy nap szeretnék visszatérni Barcelonába, mert ez az otthonom, a városban akarok élni. Ha eljön ez a pillanat és tudok még segíteni a klubnak, mindegy, milyen szerepkörben, de imádnám, ha újra a Barcelonához tartozhatnék.”

Messi eközben védelmébe vette a katalánoktól október végén menesztett Ronald Koemant.

Messi kiállt Koeman mellett (Fotó: Getty Images)

„Egy edző menesztése sosem fair. Így volt ez Koemannal, így volt ez Ernesto Valverdével is... Amikor az eredmények rosszak, a legkönnyebb dolog a szakvezetőre hárítani a felelősséget és őt lecserélni, nem a játékosokat. Koeman nagyon nehéz pillanatban érkezett a klubhoz, kulcsemberek távoztak és rengeteg fiatalt kellett beépítenie a helyükre. Ahogy mondtam, ilyenkor a legkönnyebb dolog az edzőt hibáztatni. De ezt ők is tudják, ez is a hivatásuk része” – mondta a 34 esztendős labdarúgó.

A Marca a Barcelona visszaesése mellett a La Liga esetleges presztízsvesztéséről is kérdezte a támadót, mondván, a legnagyobb klasszisai sorra hagyják el a bajnokságot. Neymar, Cristiano Ronaldo, most pedig Sergio Ramos és Lionel Messi. A búcsújukat csak részben kompenzálná Kylian Mbappé esetleges Madridba érkezése – ha egyáltalán megvalósul?

„Komolyan mondom, hogy nem tudom. Csak ő tudhatja, mi jár a fejében, hová akar igazolni. Annyit mondhatok, boldog vagyok, hogy erre az idényre még Párizsban maradt. Nagyon fontos játékos számunkra, kulcsszerepe lesz a céljaink elérésében. Száz százalékot ad ki magából, hogy elérje a közös céljainkat – aztán ha mindez megvolt, az idény végén meghozza a döntését arról, hol akarja folytatni. De az igazság az, hogy fogalmam sincs, mi fog történni vele.”

Az argentin klasszis hálás azért, hogy Mbappéval játszhat együtt Párizsban (Fotó: AFP)

Mbappé mellett több régi ismerőssel is egy öltözőbe került Messi a PSG-nél. A jó barátok, Neymar és Ángel Di María mellett korábbi nagy riválisával, Sergio Ramosszal is együtt készül most.

„Ma már kicsit sem furcsa, de az első napokban valóban az volt, hiszen annyi-annyi éven át rivalizáltunk egymással, annyi el Clásicón csaptunk össze egymással mint a Barcelona és a Real Madrid kapitánya... De azokból a találkozókból is csak egyetlen dolog maradt meg: hogy mindig tiszteltük egymást, mindegy, mekkora volt a csata. Lépésről lépésre egyre közelebb kerül ahhoz, hogy újra pályára léphessen, egyre több dolgot csinál velünk együtt. Remélem, minél hamarabb visszatér, mert igazi harcos karakter, amilyenre mindig nagy szükség van a pályán. Ellenfélként ismertem korábban, míg most, csapattársként látom az emberi oldalát is, remek személyiség” – mesélte a Ramosszal való kapcsolatáról.

 

2023.02.05 20:40:42

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A forduló nyertese lett a Real Madrid botlását kihasználó katalán csapat, nagyon gyengén játszott a Sevilla.

2023.02.05 13:48:56

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Barcelona nyolcpontos előnyre tehet szert a La Ligában, ha legyőzi a Sevillát a Camp Nouban.

2023.02.02 20:43:42

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az edzőváltás nem segített a Valencián, a második félidő elején Asensio és Vinícius Júnior gyorsan eldöntötte a bajnokit.

2023.02.01 20:45:55

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Jules Koundé öngólja után izgalmas volt a hajrá, de a katalánok begyűjtötték a három pontot Sevillában.