CS. M. 2020.12.31 14:17 Frissítve: 2020.12.31 14:29

Barca: az elnökjelölt Haaland szerződtetésével kampányol

Az FC Barcelona egyik elnökjelöltje, Emili Rousaud megígérte, hogy ha őt nevezik ki a klub élére a közelgő elnökválasztáson, akkor leigazolja a klubhoz a Borussia Dortmund 20 éves norvég csatárát, Erling Haalandot.

Erling Haaland leigazolásával kampányol a katalán klub elnökjelöltje (Fotó: AFP)

 

Erről az elnökjelölt tanácsadója adott nyilatkozatot, majd azt is hozzátette, hogy a katalán klub Emili Rousaud kinevezése után Kylian Mbappé megszerzésére is ráfeküdne, ha a Paris Saint-Germain úgy döntene, hogy megválik a francia világbajnoktól.

„Ismerjük a Dortmund feltételeit Haaland leigazolásával kapcsolatban, és ha mi nyerjük meg a választást, akkor másnap már hívom is Mino Raiolát (Haaland ügynöke – a szerk.). Világszínvonalú sportprojektet dolgoztunk ki, biztosíthatok mindenkit afelől, hogy Rousaud megoldaná a problémákat Barcelonában” – mondta a tanácsadó.

Ez a kijelentés már csak azért is meglepő, mert az eddigi hírek alapján a Barcelona az elmúlt évek átigazolásai és a koronavírus-járvány hatásai miatt jelentős anyagi problémákkal küzd, Haalandért pedig borsos árat kérhet el a Dortmund – a Transfermarkt 100 millió euróra taksálja a piaci értékét. 

A klub ráadásul Lionel Messi eladásával sem valószínű, hogy számolhat, hiszen a héten adott interjújában azt mondta az argentin világklasszis, hogy télen semmiképp sem távozik a katalánoktól, így minden bizonnyal nyáron, a szerződése lejártával áll tovább ingyen vagy meghosszabbítja kontraktusát a Barcelonával.

2022.11.10 18:06:18

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az öltözőben Piqué volt az egyik első számú tréfamester, aki gyakran gyermeteg poénokkal szórakoztatta vagy bosszantotta a többieket. Ám aki ezek alapján infantilis, nagyra nőtt gyermeknek gondolja, az hatalmasat téved. Az IQ-ja a hírek szerint 140 feletti, a pályán is elsősorban a játékintelligenciájával tűnt ki.

2022.11.10 03:40:58

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A „királyi gárda” legyőzte a Cádizt a világbajnokság előtti utolsó mérkőzésén.

2022.11.08 21:16:35

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Lewandowskit az első félidőben kiállították, de fordított az Osasuna ellen a szünet utánra feljavuló Barca.

2022.11.07 20:48:14

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Kikapott a La Liga fásultan futballozó címvédője a kis csapat otthonában, maradt a tabella élén a Barcelona.

2022.11.05 20:46:39

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Befejezte a karrierjét a katalánok legendás védője, győzelemmel köszönt el a Camp Noutól.