Barcelona: ettől féltek, Ansu Fati négy hónapig nem játszhat – hivatalos

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.11.09. 17:03
null
Ansu Fati körülbelül négy hónapig nem játszhat (Fotó: AFP)
Négy hónapig nem játszhat a térdműtéten áteső Ansu Fati, az FC Barcelona 18 éves labdarúgója, aki a Real Betis elleni szombati bajnoki mérkőzésen sérült meg – jelentette be a katalán klub a hivatalos honlapján.

 

A fiatal szélsőnek a bal térde belső oldalán található meniszkusza sérült meg Aissza Mandi belépője nyomán a 31. percben, az eset miatt tizenegyest rúghatott a Barca.

Vasárnap estére kiderült, hogy a klub orvosai a konzervatív kezelés helyett a műtét mellett döntöttek, ekkor már lehetett sejteni, hogy Ansu Fatira hosszú kihagyás vár, de a hivatalos bejelentés ettől még vélhetően mellbe vágta a Barca-drukkereket: a spanyol válogatott támadó felépülési idejét négy hónapra becsülik a katalán klubnál.

Ansu Fati így értelemszerűen kihagyja a Ferencváros elleni decemberi Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést is a Puskás Arénában, és legközelebb március tájékán léphet ismét pályára.

A 18 esztendős futballista sérülésével sajtóhírek szerint megnőtt az esélye, hogy Ousmane Dembélét a télen nem adja el a Barcelona – noha a francia szélső egyelőre nem nyitott 2022 nyarán lejáró szerződésének meghosszabbítására –, valamint annak is, hogy januárban ismét kísérletet tesz a klub Memphis Depay megvásárlására.

Ansu Fati ebben az idényben tíz tétmérkőzésen öt gólt szerzett és négy gólpasszt adott a Barcelonában, betalált az el Clásicón és az FTC elleni első BL-meccsen is.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik