Barcelona: bemutatták Agüerót, reméli, együtt játszik majd Messivel

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.05.31. 22:15
Hétfőn mutatták be az FC Barcelona legújabb igazolását, a Manchester Cityt legendaként otthagyó, a katalánokhoz ingyen átigazoló 32 éves argentin támadót, Sergio Agüerót.

„Meg akarom mutatni, mit tudok, ugyanúgy akarok játszani itt is, mint a Cityben. Óriási öröm, hogy itt lehetek, egyrészt Lionel Messi miatt, másrészt mert már gyerekkoromban tudtam, hogy a Barca a világ legjobb klubja. Bárki, akinek szerződést kínál a Barca, azonnal rohan ideigazolni. Megpróbálom kihozni magamból a maximumot, hogy nagy sikerekhez segítsem a klubot. Együtt ebédeltem Pep Guardiolával, és ő is azt mondta, hogy a világ legjobb klubjához jövök.”

Agüero elmondta, hogy természetesen megbeszélte átigazolását Messivel, barátjával, gyermeke keresztapjával (a kis Benjamín anyai nagyapja egy bizonyos Diego Armando Maradona).

„Remélem, tudunk majd együtt játszani, de az ő maradása a klubra tartozik. Ismerem nagyon jól, remélem, itt marad. Az elmúlt négy hónapban semmi gondom sem volt a térdemmel, ez most a legfontosabb számomra a fizikai állapotomat illetően.”

Elnöke, Joan Laporta megköszönte az argentinnak, hogy ennyire szeretett volna hozzájuk igazolni, és személyesen is nagyon örül, hogy ilyen minőségi játékos csatlakozik a klubhoz.

„Gyerekkoromban abban bíztam, hogy egy napon felfigyel rám a Barcelona, éppen az imént meséltem el ezt az elnök úrnak. És most itt vagyok, korábban elképzelni sem tudtam ezt. De mindenki ide szeretne igazolni! Amikor megkeresett a Barca, nem hezitáltam, azt mondtam az ügynökömnek, hogy nem is akarok más klubbal tárgyalni, csakis a Barcával. Képzelhetik, mennyire örültem, amikor meghallottam, hogy megkeresték az ügynökömet, tizennégy éves korom óta erre a hívásra vártam.”


Agüero alaposan megdicsérte Guardiolát, de szerinte a barcelonai edzőkérdés megoldása a klubra tartozik, nem rá; Laporta elmondta, Agüero leigazolásának nagyon örült Ronald Koeman, bár szerinte nincs edző a világon, aki ne így tett volna.

„Mindennap beszélek Messivel, a legutóbbi üzenetében gratulált nekem. Régóta ismerjük egymást, és most mindennap együtt edzhetünk. Hogy Laporta vissza szeretné csábítani Guardiolát? Ezek a dolgok nem rám tartoznak, Guardiolának még két évig tart a szerződése a Manchester Cityvel. A Barcelona minden idényben trófeákra hajt, remélem, a következő idény végére lesz pár aranyérmünk” – tette hozzá Agüero, aki nemsokára 33 esztendős lesz, a kivásárlási ára százmillió euró, fizetése pedig hatvan százalékkal kevesebb, mint Manchesterben: évi ötmillió euró, nettóban.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik