H. D.
2022.08.16 11:25 Frissítve: 2022.08.16 11:25

Barcelona: a volt Real-játékos maffiamódszerekről beszélt a De Jong-ügy kapcsán

A 109-szeres holland válogatott labdarúgó, Rafael van der Vaart honfitársa, Frenkie de Jong védelmére kelt a Ziggo Sport képernyőjén, és erőteljesen bírálta az FC Barcelona elnökét, Joan Laportát, maffiamódszereket is emlegetett.

Rafael van der Vaart kiállt Frenkie de Jong mellett (Fotó: AFP)

 

Az FC Barcelona súlyos anyagi gondokkal küzd, ezek megoldásának érdekében került szóba többek közt Frenkie de Jong eladása vagy bérének csökkentése. A 25 éves holland azonban sem távozni nem szeretne, sem fizetésének csökkentésébe nem ment bele, ami miatt nemcsak a klub szurkolói, hanem már a spanyol média is támadja.

Rafael van der Vaart, a korábbi Real Madrid-játékos, De Jong honfitársa elsősorban Joan Laportát tartja felelősnek a történtekért, maffiamódszereket is emleget.

„Hogy történhet meg az, hogy játékosokat veszel annak ellenére, hogy nincs pénzed? Szerintem ez szégyen – mondta Van der Vaart a Ziggo Sport adásában. – És Laporta. Mindig nevet a nagy fejével, ha új játékost igazol. Azt hiszi, hogy ő ott a király. Nem viselkedhet így az emberekkel."

Frenkie túl sokat keres? Aláírod a szerződést, azt vagy kitöltöd, vagy megfelelő feltételek mellett távozol, de nem így. Ez maffia, mindenképpen büntetni kellene. A Barca nagyszerű klub, mindenki oda szeretne igazolni, de külső szemlélőként úgy vélem, most szégyen ott játszani" – tette hozzá a holland.

Korábban a Manchester United legendája, Gary Neville is megszólalt a témában, szerinte Frenkie de Jongnak jogi útra kellene terelnie az ügyet. Mint korábban beszámoltunk róla, az MU is kinézte magának a holland válogatott labdarúgót.

2022.09.18 17:16:45

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Benzema távollétében Rodrygo és Valverde is betalált, Hermoso vállalta a szépítő gólt, majd kiállíttatta magát.

2022.09.03 16:00:06

Spanyol labdarúgás D. Á.

Vinícius Júnior és Rodrygo gólja elég volt a három pont megszerzéséhez Carlo Ancelotti együttesének.

2022.08.28 22:13:29

Spanyol labdarúgás CSELŐTEI MÁRK

A friss UEFA Év játékosa sokáig csak lesgólig jutott, a hajrában azonban kétszer is betalált.

2022.08.28 19:04:56

Spanyol labdarúgás D. Á.

A katalánok remekül futballoztak az egész mérkőzésen, s megszerezték első hazai győzelmüket az idényben.

2022.08.21 21:27:10

Spanyol labdarúgás D. S. B.

A lengyel két gólja mellett a csereként beálló Ansu Fati két asszisztig és egy gólig jutott.