Barcelona: a volt Real-játékos maffiamódszerekről beszélt a De Jong-ügy kapcsán

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2022.08.16. 11:25
null
Rafael van der Vaart kiállt Frenkie de Jong mellett (Fotó: AFP)
A 109-szeres holland válogatott labdarúgó, Rafael van der Vaart honfitársa, Frenkie de Jong védelmére kelt a Ziggo Sport képernyőjén, és erőteljesen bírálta az FC Barcelona elnökét, Joan Laportát, maffiamódszereket is emlegetett.

 

Az FC Barcelona súlyos anyagi gondokkal küzd, ezek megoldásának érdekében került szóba többek közt Frenkie de Jong eladása vagy bérének csökkentése. A 25 éves holland azonban sem távozni nem szeretne, sem fizetésének csökkentésébe nem ment bele, ami miatt nemcsak a klub szurkolói, hanem már a spanyol média is támadja.

Rafael van der Vaart, a korábbi Real Madrid-játékos, De Jong honfitársa elsősorban Joan Laportát tartja felelősnek a történtekért, maffiamódszereket is emleget.

„Hogy történhet meg az, hogy játékosokat veszel annak ellenére, hogy nincs pénzed? Szerintem ez szégyen – mondta Van der Vaart a Ziggo Sport adásában. – És Laporta. Mindig nevet a nagy fejével, ha új játékost igazol. Azt hiszi, hogy ő ott a király. Nem viselkedhet így az emberekkel."

Frenkie túl sokat keres? Aláírod a szerződést, azt vagy kitöltöd, vagy megfelelő feltételek mellett távozol, de nem így. Ez maffia, mindenképpen büntetni kellene. A Barca nagyszerű klub, mindenki oda szeretne igazolni, de külső szemlélőként úgy vélem, most szégyen ott játszani" – tette hozzá a holland.

Korábban a Manchester United legendája, Gary Neville is megszólalt a témában, szerinte Frenkie de Jongnak jogi útra kellene terelnie az ügyet. Mint korábban beszámoltunk róla, az MU is kinézte magának a holland válogatott labdarúgót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik