Barca: 50 év után újra a Camp Nouban játszik a női csapat

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.12.18. 18:10
null
Alighanem nagy élmény lesz majd a barcelonai hölgyeknek a Camp Nouban futballozniuk – még üres lelátók előtt is (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona női labdarúgócsapata január 6-án a Camp Nouban fogadja a városi rivális Espanyolt a spanyol bajnokságban – számolt be róla a gránátvörös-kék klub a hivatalos honlapján.

 

Ez azért nagy szó, mert a Barcelona női együttese sosem játszott még a Camp Nouban azóta, hogy a szakosztály profi keretek között működik; a hölgyek 2019 óta a B-csapat otthonául is szolgáló Johann Cruyff Stadionban vívják a hazai mérkőzéseiket.

Az Espanyol elleni január 6-i találkozó Camp Nouban történő megrendezésével a Barcelona egy 50 évvel ezelőtti találkozónak kíván emléket állítani: 1970. december 25-én ugyancsak a legendás stadionban került sor a Barca női együttesének elődje, a Selecció Ciutat Barcelona első nem hivatalos összecsapására az Unió Esportiva Centelles ellen – de a női csapat ekkor még sem a klub nevét, sem a színeit nem viselte.

Az FC Barcelona női gárdája 2015 óta működik profi szinten. Azóta a hölgyek egy bajnoki címet és két Királyné-kupát nyertek, a Bajnokok Ligájában 2019-ben Budapesten döntőt játszottak (a Lyonnal szemben 4–1-es vereséget szenvedtek), ebben a szezonban pedig még hibátlanok a spanyol bajnokságban (nyolc meccs, nyolc győzelem, 45–1-es gólkülönbség).


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik